Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Funkcionalnost i dizajn pakiranja za vino (CROSBI ID 398068)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Mačinković, Maja Funkcionalnost i dizajn pakiranja za vino / Jakobek, Lidija (mentor); Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 2015

Podaci o odgovornosti

Mačinković, Maja

Jakobek, Lidija

hrvatski

Funkcionalnost i dizajn pakiranja za vino

Vino je alkoholno piće dobiveno fermentacijom soka grožđa. Nakon pakiranja, glavni razlog promjena u vinu su oksidacijske reakcije. Da bi se ove reakcije spriječile, ambalaža mora biti nepropusna na kisik i smanjene propusnosti na svjetlost. Vino se pakira u staklenu, plastičnu, metalnu i višeslojnu ambalažu. Sve ove vrste ambalaže moraju sačuvati vino od neželjenih promjena te imati zaštitnu, skladišno- transportnu, uporabnu i prodajnu funkciju. Cilj ovog rada bio je opisati vino, moguće promjene u vinu tijekom skladištenja te zahtjeve kojima treba udovoljiti kako bi se vino očuvalo što duže nakon pakiranja. Osim toga cilj je bio opisati ambalažu za vino, njenu funkcionalnost i dizajn.

vino ; funkcija ambalaže ; dizajn pakiranja ; noviteti u pakiranju

nije evidentirano

engleski

Functionality and design of wine packaging

nije evidentirano

wine ; the function of packaging ; packaging design ; innovations in packaging

nije evidentirano

Podaci o izdanju

12

21.09.2015.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija

Poveznice