Funkcionalnost i dizajn pakiranja za vino (CROSBI ID 398068)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Mačinković, Maja
Jakobek, Lidija
hrvatski
Funkcionalnost i dizajn pakiranja za vino
Vino je alkoholno piće dobiveno fermentacijom soka grožđa. Nakon pakiranja, glavni razlog promjena u vinu su oksidacijske reakcije. Da bi se ove reakcije spriječile, ambalaža mora biti nepropusna na kisik i smanjene propusnosti na svjetlost. Vino se pakira u staklenu, plastičnu, metalnu i višeslojnu ambalažu. Sve ove vrste ambalaže moraju sačuvati vino od neželjenih promjena te imati zaštitnu, skladišno- transportnu, uporabnu i prodajnu funkciju. Cilj ovog rada bio je opisati vino, moguće promjene u vinu tijekom skladištenja te zahtjeve kojima treba udovoljiti kako bi se vino očuvalo što duže nakon pakiranja. Osim toga cilj je bio opisati ambalažu za vino, njenu funkcionalnost i dizajn.
vino ; funkcija ambalaže ; dizajn pakiranja ; noviteti u pakiranju
nije evidentirano
engleski
Functionality and design of wine packaging
nije evidentirano
wine ; the function of packaging ; packaging design ; innovations in packaging
nije evidentirano
Podaci o izdanju
12
21.09.2015.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Osijek