Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Koloidni sustavi i njihove osobine (CROSBI ID 398067)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Uremović, Ana Koloidni sustavi i njihove osobine / Jakobek, Lidija (mentor); Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 2015

Podaci o odgovornosti

Uremović, Ana

Jakobek, Lidija

hrvatski

Koloidni sustavi i njihove osobine

Koloidni sustavi se svrstavaju u disperzne sustave veličine čestica 1-100 nm. Sastavljeni su od disperzne faze koja je fino razdijeljena u disperznom sredstvu. Primjeri koloidnih sustava su koloidna otopina ili sol, gel, emulzija, tekući ili kruti aerosol, pjena. Koloidni sustavi imaju važnu ulogu u industriji. Koriste se u proizvodnji lijekova, kozmetike, boja, prehrambenih i poljoprivrednih proizvoda. Cilj ovog rada bio je opisati osnovne karakteristike koloidnih sustava, opisati njihova svojstva (Tyndallov fenomen, Brownovo gibanje, sedimentacija i električna svojstva), strukturu (liofilni i liofobni koloidi) i koagulaciju te dati primjere nekih koloidnih sustava u prehrambenoj industriji.

koloidi ; svojstva koloida ; koagulacija koloida

nije evidentirano

engleski

Colloid systems and their properties

nije evidentirano

colloids ; colloid properties ; coagulation

nije evidentirano

Podaci o izdanju

17

17.09.2015.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija

Poveznice