Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

PREDSTUDIJA OPRAVDANOSTI ZAMJENE I REKONSTRUKCIJE VRELOVODNE MREŽE GRADA KARLOVCA (CROSBI ID 777221)

Druge vrste radova | stručna ekspertiza

Pešut, Damir ; Maljković, Danica ; Karan, Marko ; Golja, Daniel ; Keko, Hrvoje ; Balić, Dražen PREDSTUDIJA OPRAVDANOSTI ZAMJENE I REKONSTRUKCIJE VRELOVODNE MREŽE GRADA KARLOVCA // EIHP. 2015.

Podaci o odgovornosti

Pešut, Damir ; Maljković, Danica ; Karan, Marko ; Golja, Daniel ; Keko, Hrvoje ; Balić, Dražen

hrvatski

PREDSTUDIJA OPRAVDANOSTI ZAMJENE I REKONSTRUKCIJE VRELOVODNE MREŽE GRADA KARLOVCA

Sukladno strateškim ciljevima Republike Hrvatske, Zakonom o tržištu toplinske energije („Narodne novine“ broj 80/13, 14/14 i 102/14) propisano je da su razvoj i izgradnja centralnih toplinskih sustava te proizvodnja energije u kogeneracijskim jedinicama na visokoučinkovit način, jednako kao i korištenje obnovljivih izvora za proizvodnju toplinske energije od interesa za Republiku Hrvatsku te jedan od glavnih elemenata povećanja energetske učinkovitosti. Tako deklarirana strateška opredjeljenja, promjene i trendovi na unutarnjem i regionalnom tržištu energije te zahtjevi novog pravnog okvira za tržište toplinske energije polazište su za reviziju ranije usvojenog koncepta razvoja centralnog toplinskog sustava (u daljnjem tekstu CTS-a) grada Karlovca odnosno izradu novog novih dokumenata o razvoju i rekonstrukciji CTS-a za područje grada Karlovca, koji će uz prikaz postojećeg stanja i potreba odrediti strateške ciljeve i prioritete razvoja toplinarstva grada Karlovca u skladu s načelima i ciljevima sveobuhvatne energetske politike Republike Hrvatske i Europske unije. Otvaranjem mogućnosti dodjele bespovratnih sredstava za poslovnu infrastrukturu putem financiranja iz europskih fondova, otvara se mogućnost financiranja ili sufinanciranja zamjene i rekonstrukcije vrelovodne mreže u gradu Karlovcu. Cilj ovog dokumenta je da posluži kao akcijski plan za provedbu unapređenja vrelovodnog, da analizira sve potencijalne rizike te da bude podloga za izradu glavnog i izvedbenog projekta zamjene vreleovoda.

područno grijanje; rekonstrukcija

nije evidentirano

engleski

FEASIBILITY STUDY ON THE RECONSTRUCTION OF DISTRICT HEATING NETWORK IN THE CITY OF KARLOVAC

nije evidentirano

district heating; reconstruction

nije evidentirano

Podaci o izdanju

EIHP

2015.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Strojarstvo