Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Mogućnosti primjene bespilotnih letjelica u geodeziji na primjeru bespilotne letjelice "SurveyDrone 01" (CROSBI ID 397795)

Ocjenski rad | diplomski rad

Marić, Joško Mogućnosti primjene bespilotnih letjelica u geodeziji na primjeru bespilotne letjelice "SurveyDrone 01" / Roić, Miodrag ; Mađer, Mario (mentor); Zagreb, Geodetski fakultet, . 2015

Podaci o odgovornosti

Marić, Joško

Roić, Miodrag ; Mađer, Mario

hrvatski

Mogućnosti primjene bespilotnih letjelica u geodeziji na primjeru bespilotne letjelice "SurveyDrone 01"

Diplomski rad opisuje mogućnosti primjene bespilotnih letjelica u geodeziji na primjeru letjelice ˝SurveyDrone 01˝. Kroz diplomski rad se prikazuje detaljan opis prikupljanja i obrade podataka dobivenih pomoću bespilotne letjelice u dva različita programska paketa. Prvi programski paket pomoću kojeg su obrađivane snimke je Agisoft PhotoScan, a drugi je Pix4D. Također kroz diplomski rad detaljno se prikazuju prednosti i mane leta na različitim visinama. Prve snimke koje su se obrađivale bile su na visini leta od 80 m, dok su druge snimljene na visini od 60 m. Kroz ova dva primjera leta u ovom diplomskom radu, dana je analiza upotrebe različitih visina leta, kao i programa za obradu podataka te na taj način prikazana širina primjene bespilotnih letjelica u geodeziji.

bespilotni zrakoplovni sustavi; aerofotogrametrija; Pix4D; Agisoft PhotoScan

nije evidentirano

engleski

Possibilities of application of unmanned aerial vehicles in geodesy on the example of unmanned aerial vehicle "SurveyDrone 01"

nije evidentirano

unmanned aerial vehicle; aerofotogrametry; Pix4D; Agisoft PhotoScan

nije evidentirano

Podaci o izdanju

61

18.09.2015.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Geodetski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Geodezija