Agroturizam na području Splitsko-dalmatinske županije: ograničenja i mogućnosti (CROSBI ID 397646)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Šimić, Antonija
Grgić, Ivo
Zrakić, Magdalena
hrvatski
Agroturizam na području Splitsko-dalmatinske županije: ograničenja i mogućnosti
U radu je deskriptivno analizirano stanje agroturizma na području Splitsko-dalmatinske županije. Splitsko–dalmatinska županija prepoznata je kao razvijena turistička destinacija u svom priobalnom području. Temeljem analize stanja mogućnosti i ograničenja razvitka agroturizma te pomoću SWOT analize identificirani su osnovni čimbenici koji utječu ili bi mogli utjecati na razvoj agroturizma u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Rezultati SWOT analize pokazuju da županija ima dobre predispozicije za razvoj agroturizma. Utvrđeno je kako je jedna od najvećih prednosi koja pruža mogućnost za dobar razvitak agroturizma u SDŽ očuvanost i raznolikost okoliša, dok su najveći nedostaci nedovoljno razvijen brend ruralnog turizma te financijski i organizacijski slabe jedinice lokalne samouprave. Zbog promjene u svijesti potrošača glede prehrane, zaštite životinja i očuvanja okoliša otvaraju se nove mogućnosti dodatnog zapošljavanja u sektoru turizma. U svrhu potpunijeg uvida u stanja agroturizma u Dalmaciji obavljen je i intervju s vlasnikom odabranog seoskog turističkog gospodarstva.
Agroturizam; razvoj; SWOT analiza; Splitsko-dalmatinska županija
nije evidentirano
engleski
Agritourism in Split-Dalmatia County: Constraints and Opportunities
nije evidentirano
Agritourism; development; SWOT analysis; Split-Dalmatia County
nije evidentirano
Podaci o izdanju
24
15.09.2015.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Agronomski fakultet
Zagreb