Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Porez na dodanu vrijednost u teoriji i praksi (CROSBI ID 746372)

Druge vrste radova | ostalo

• Obrazovni materijal (nedefinirano )

Cindori, Sonja ; Pilipović, Ozren ; Kalčić, Renata Porez na dodanu vrijednost u teoriji i praksi / Cindori, Sonja (ur.). Split: WEB knjižara, 2015. 221..

Podaci o odgovornosti

Cindori, Sonja ; Pilipović, Ozren ; Kalčić, Renata

Cindori, Sonja

hrvatski

Porez na dodanu vrijednost u teoriji i praksi

Pristupanjem Republike Hrvatske Europskoj uniji u primjeni je novi Zakon o porezu na dodanu vrijednost kao rezultat usklađivanja s pravnom stečevinom Europske unije. Novi moment oporezivanja koji uvjetuje zajedničko tržište Europske unije čini materiju oporezivanja prometa porezom na dodanu vrijednost znatno kompleksnijom, što zahtijeva dodatne napore u razumijevanju materije i sagledavanju širokog spektra reperkusija njegove primjene u praksi. Iz tog je razloga sazrela ideja o pisanju udžbenika u kojem su autori nastojali na što jednostavniji i prihvatljiviji način objasniti složenu primjenu recentne legislative te povezati pravnu i ekonomsku osnovu oporezivanja porezom na dodanu vrijednost. Materija udžbenika je izložena po uzoru na američke udžbenike osnovne razine s ciljem pružanja osnovnih znanja o porezu na dodanu vrijednost s aspekta pravne i ekonomske teorije, uz poseban naglasak na analizu nacionalne legislative i provedbe u praksi. U tom je smislu tekst udžbenika rezultat sinergije znanosti i stručne prakse, iako su autori u sadržaju pokušali barem načelno naznačiti svoj doprinos.

porez za potrošnju; isporuka dobara; isporuka usluga; porezne stope; izdavanje računa; mali poduzetnici

nije evidentirano

engleski

Value adde tax in theory and practice

nije evidentirano

consumption tax; supply of goods; supply of services; tax rates; invoicing; small enterprises

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Split: WEB knjižara

221

2015.

nije evidentirano

objavljeno

978-953-336-201-4

Povezanost rada

Pravo