Good hygiene practice in olive oil production (CROSBI ID 220725)
Prilog u časopisu | pregledni rad (znanstveni)
Podaci o odgovornosti
Ačkar, Đurđica ; Šubarić, Drago ; Babić, Jurislav ; Miličević, Borislav ; Jozinović, Antun ; Tarnai, Tena
engleski
Good hygiene practice in olive oil production
Proizvodnja maslinovog ulja važna je gospodarska grana prehrambene industrije u Republici Hrvatskoj. Kako bi se osigurala konkurentnost na tržištu, potrošačima se mora ponuditi ne smo zdravstveno ispravno, nego i visoko kvalitetno ulje, na što značajno utječe i higijena pogona. Stoga je potrebno posvetiti veliku pažnju održavanju higijene u proizvodnji. Rad daje kratke smjernice o kojima treba voditi računa, od konstrukcije pogona i odabira prikladnih materijala, do održavanja pogona, kontrole štetočina i higijene radnika. Posebnu pažnju treba posvetiti adekvatnom zbrinjavanju otpada koji nastaje u proizvodnji, jer on predstavlja iznimno veliko opterećenje za okoliš.
olive oil ; good hygiene practice ; waste disposal
nije evidentirano
nije evidentirano
nije evidentirano
nije evidentirano
nije evidentirano
nije evidentirano