Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Good hygiene practice in olive oil production (CROSBI ID 220725)

Prilog u časopisu | pregledni rad (znanstveni)

Ačkar, Đurđica ; Šubarić, Drago ; Babić, Jurislav ; Miličević, Borislav ; Jozinović, Antun ; Tarnai, Tena Good hygiene practice in olive oil production // Glasnik zaštite bilja, 38 (2015), 4; 14-18

Podaci o odgovornosti

Ačkar, Đurđica ; Šubarić, Drago ; Babić, Jurislav ; Miličević, Borislav ; Jozinović, Antun ; Tarnai, Tena

engleski

Good hygiene practice in olive oil production

Proizvodnja maslinovog ulja važna je gospodarska grana prehrambene industrije u Republici Hrvatskoj. Kako bi se osigurala konkurentnost na tržištu, potrošačima se mora ponuditi ne smo zdravstveno ispravno, nego i visoko kvalitetno ulje, na što značajno utječe i higijena pogona. Stoga je potrebno posvetiti veliku pažnju održavanju higijene u proizvodnji. Rad daje kratke smjernice o kojima treba voditi računa, od konstrukcije pogona i odabira prikladnih materijala, do održavanja pogona, kontrole štetočina i higijene radnika. Posebnu pažnju treba posvetiti adekvatnom zbrinjavanju otpada koji nastaje u proizvodnji, jer on predstavlja iznimno veliko opterećenje za okoliš.

olive oil ; good hygiene practice ; waste disposal

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

Podaci o izdanju

38 (4)

2015.

14-18

objavljeno

0350-9664

2584-3265

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija

Poveznice