Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 773165

Teorija i praksa rada s mladima: prilog razumijevanju rada s mladima u hrvatskom kontekstu


Kovačić, Marko; Ćulum, Bojana
Teorija i praksa rada s mladima: prilog razumijevanju rada s mladima u hrvatskom kontekstu, Zagreb: Mreža mladih Hrvatske, 2015 (monografija)


Naslov
Teorija i praksa rada s mladima: prilog razumijevanju rada s mladima u hrvatskom kontekstu
(Youth Work Theory and Practice: A contribution to the Understanding of Youth Work in the Croatian Context)

Autori
Kovačić, Marko ; Ćulum, Bojana

Vrsta, podvrsta i kategorija knjige
Autorske knjige, monografija, strucna

Izdavač
Mreža mladih Hrvatske

Grad
Zagreb

Godina
2015

Stranica
82

ISBN
978-953-7805-25-8

Ključne riječi
Rad s mladima ; mladi ; politika za mlade
(youth work ; youth ; youth policy)

Sažetak
Namjera je ovog teksta da bude prilog razumijevanju jednog dijela politika za mlade, odnosno identificiranje i analiziranje rada s mladima – karakterističnog oblika interakcije mladih i profesionalaca usmjerenog na razvoj osobnih i socijalnih kompetencija mladih osoba, kao jednog segmenta doprinosa rješavanju nekih od aktualnih socijetalnih problema. Rad s mladima, u svojoj biti, ima transformativni karakter te kao takav, ako se provodi na kvalitetan i primjeren način, može potaknuti društvenu promjenu iniciranu od strane jedne društvene skupine. Upravo iz tog razloga, prkoseći Baizermanovoj tvrdnji da je on „umijeće koje je moguće vidjeti, ali ne i opisati i analizirati“ (1996), vjerujemo da je neophodno i moguće razumjeti karakteristike, metodologiju, prednosti i nedostatke rada s mladima, ali i specifičan kontekst u kojem se on odvija. Rad s mladima tako treba sagledati u odnosu na cjelokupnu politiku za mlade, uzimajući u obzir aktere i institucionalni okvir, ali potrebno je ponuditi i praktične savjete koji će olakšati provođenje ove djelatnosti svima onima koji rade s mladima, a žele se usavršiti u radu s njima.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Sociologija, Pedagogija



POVEZANOST RADA


Ustanove
Filozofski fakultet, Rijeka,
Institut za društvena istraživanja , Zagreb

Profili:

Avatar Url Bojana Ćulum Ilić (autor)

Avatar Url Marko Kovačić (autor)

Citiraj ovu publikaciju

Kovačić, Marko; Ćulum, Bojana
Teorija i praksa rada s mladima: prilog razumijevanju rada s mladima u hrvatskom kontekstu, Zagreb: Mreža mladih Hrvatske, 2015 (monografija)
Kovačić, M. & Ćulum, B. (2015) Teorija i praksa rada s mladima: prilog razumijevanju rada s mladima u hrvatskom kontekstu. Zagreb, Mreža mladih Hrvatske.
@book{book, year = {2015}, pages = {82}, keywords = {youth work, youth, youth policy}, isbn = {978-953-7805-25-8}, title = {Youth Work Theory and Practice: A contribution to the Understanding of Youth Work in the Croatian Context}, keyword = {youth work, youth, youth policy}, publisher = {Mre\v{z}a mladih Hrvatske}, publisherplace = {Zagreb} }