Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Zaštita izvornosti sira (CROSBI ID 220551)

Prilog u časopisu | pregledni rad (stručni)

Samaržija, Dubravka ; Antunac, Neven ; Havranek, Jasmina ; Pecina, Marija Zaštita izvornosti sira // Mljekarstvo, 56 (2006), 1; 35-44

Podaci o odgovornosti

Samaržija, Dubravka ; Antunac, Neven ; Havranek, Jasmina ; Pecina, Marija

hrvatski

Zaštita izvornosti sira

Pravilnikom o oznakama izvornosti i oznakama zemljopisnog podrijetla hrane, (NN., 80/05.) i Pravilnikom o priznavanju posebnih svojstava hrane i dodjeli oznake tradicionalni ugled (NN., 127/05.), Hrvatska je u potpunosti uskladila nacionalne kriterije zaštite s kriterijima EU. Na temelju rezultata sustavnih četverogodišnjih istraživanja proizvodnih osobina paške ovce, kvalitete mlijeka i Paškog sira na otoku Pagu, prikazan je obvezan način opisa koji vrijedi za bilo koji autohtoni sir u svrhu njegove zaštite i kontrole. Neovisno o kriterijima za stjecanje prava zaštite, u radu su opisani i zakonski propisi kojima sirevi na tržištu moraju udovoljavati.

nacionalni i EU propisi ; zaštita sira ; paški sir

nije evidentirano

engleski

Protected designation of cheese origin

nije evidentirano

National and EU Regulations ; protection of cheese ; the Pag cheese Literatura

nije evidentirano

Podaci o izdanju

56 (1)

2006.

35-44

objavljeno

0026-704X

1846-4025

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)

Poveznice