Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Tehnologija proizvodnje slada i utjecaj slada na proizvodnju sladovine (CROSBI ID 396298)

Ocjenski rad | diplomski rad

Šimičić, Adrijana Tehnologija proizvodnje slada i utjecaj slada na proizvodnju sladovine / Racz, Aleksandar (mentor); Zagreb, Zdravstveno veleučilište, . 2009

Podaci o odgovornosti

Šimičić, Adrijana

Racz, Aleksandar

hrvatski

Tehnologija proizvodnje slada i utjecaj slada na proizvodnju sladovine

Proizvodnja piva danas je vrlo važna i jaka industrija koja svoje korijene ima još u doba Sumerana i Babilonaca. Pivo je uvijek bilo narodno piće čije se podrijetlo izgubilo u magli vremena, ali je ono isto tako kao jedno od najstarijih i najhranjivijih pića odigralo važnu ulogu u mnogim kulturama u prošlosti. Današnja proizvodnja, kao i nekad, ima iste polazne sirovine, a to su slad i voda. Cilj rada je ispitati utjecaj slada iz različitih spremnika i različitih odabranih karakteristika na proizvodnju sladovine.

Slad; Sladovina

nije evidentirano

engleski

The technology of production of malt and malt impact on production of wort

nije evidentirano

Malt; Wort

nije evidentirano

Podaci o izdanju

47

09.04.2009.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Zdravstveno veleučilište

Zagreb

Povezanost rada

Javno zdravstvo i zdravstvena zaštita