Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Primjena web sadržaja i web alata na području filozofije znanosti (CROSBI ID 625255)

Prilog sa skupa u zborniku | stručni rad | međunarodna recenzija

Sertić, Martina Primjena web sadržaja i web alata na području filozofije znanosti // MIPRO / Rijeka: Hrvatska udruga za informacijsku i komunikacijsku tehnologiju, elektroniku i mikroelektroniku. (ur.). 2013

Podaci o odgovornosti

Sertić, Martina

hrvatski

Primjena web sadržaja i web alata na području filozofije znanosti

Ovaj rad daje osnovni uvid u sadašnje društvo znanja i napretka informacijsko komunikacijske tehnologije, te iznosi neke od principa i organizacije upravljanja informacijama i znanjem i to ponajprije kroz Internet i mrežne tehnologije. U radu je navedeno nekoliko web sadržaja i web alata. Područje istraživanja i primjeri u radu vezani su uz filozofiju znanosti. Posebno je istaknuta važnost prenošenja, prikupljanja i obrade informacija kroz sustave za upravljanjem sadržajem. Tom prilikom navedena su dva najpoznatija i najkorištenija CMS alate Joomla i Drupal. U sadašnjem društvu znanja razvojem informacijske tehnologije pristup podacima postao je lakši i jednostavniji, te efikasniji. Društvene mreže i sam CMS sustav dali su današnjem svijetu priliku da se globalno poveže i organizira, ali kultura organizacije informacija i kvaliteta informacija putem modernih tehnologija još uvijek ostaje upitna. Za pretpostaviti je da će budućnost donijeti nešto novo, neki organiziraniji sustav upravljanja sadržajem na globalnoj razini koji neće biti tako lako podvrgnuti manipulacijama i nedorčenošću sadržaja.

web sadržaji; web alati; filozofija znanosti; informacijsko-komunikacijska tehnologija; edukativni sadržaji; obrazovanje; društvo znanja Joomla; Drupal.

nije evidentirano

engleski

The use of web content and web tools in the field of philosophy of science

nije evidentirano

Web content; Web tools; philosophy of science; information and communication technology; education; knowledge society; Joomla; Drupal.

nije evidentirano

Podaci o prilogu

2013.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Mipro proceedings 2013

Rijeka: Hrvatska udruga za informacijsku i komunikacijsku tehnologiju, elektroniku i mikroelektroniku.

Rijeka:

978-953-233-074-8

1847-3946

Podaci o skupu

MIPRO 2013

predavanje

20.05.2013-24.05.2013

Opatija, Hrvatska

Povezanost rada

Povezane osobe




Informacijske i komunikacijske znanosti