Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 765832

Kakvoća svinjskih trupova i mesa za preradu u tradicionalne mesne proizvode


Karolyi, Danijel
Kakvoća svinjskih trupova i mesa za preradu u tradicionalne mesne proizvode // XI. savjetovanje uzgajivača svinja Hrvatske - Zbornik radova / Mahnet, Željko (ur.).
Zagreb: Hrvatska poljoprivredna agencija, 2015. str. 67-70 (pozvano predavanje, nije recenziran, cjeloviti rad (in extenso), stručni)


CROSBI ID: 765832 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Kakvoća svinjskih trupova i mesa za preradu u tradicionalne mesne proizvode
(The quality of pig carcasses and meat for processing in the traditional meat products)

Autori
Karolyi, Danijel

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), stručni

Izvornik
XI. savjetovanje uzgajivača svinja Hrvatske - Zbornik radova / Mahnet, Željko - Zagreb : Hrvatska poljoprivredna agencija, 2015, 67-70

Skup
XI. savjetovanje uzgajivača svinja Hrvatske

Mjesto i datum
Vinkovci, Hrvatska, 11-12.06.2015

Vrsta sudjelovanja
Pozvano predavanje

Vrsta recenzije
Nije recenziran

Ključne riječi
svinja; kakvoća; trup; meso; tradicionalni mesni proizvodi
(pig; quality; carcass; meat; traditional meat products)

Sažetak
U radu je dati kratki osvrt na najvažnije čimbenika kakvoće svinjskih trupova i mesa (genotip, spol i način hranidbe svinja, zatim dob i težina pri klanju, udio mesa u trupu, sadržaj intramuskularne masti, stresna osjetljivost te pred-klaonički postupci) za preradu u tradicionalne mesne prerađevine, kao i osnovne smjernice za njihovu procjenu i osiguranje.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Povijest



POVEZANOST RADA


Projekti:
178-1780716-0714 - Povijest poljoprivrede-prilozi za povijest gospodarstva Hrvatske (Karolyi, Danijel, MZOS ) ( POIROT)

Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Danijel Karolyi (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Karolyi, Danijel
Kakvoća svinjskih trupova i mesa za preradu u tradicionalne mesne proizvode // XI. savjetovanje uzgajivača svinja Hrvatske - Zbornik radova / Mahnet, Željko (ur.).
Zagreb: Hrvatska poljoprivredna agencija, 2015. str. 67-70 (pozvano predavanje, nije recenziran, cjeloviti rad (in extenso), stručni)
Karolyi, D. (2015) Kakvoća svinjskih trupova i mesa za preradu u tradicionalne mesne proizvode. U: Mahnet, Ž. (ur.)XI. savjetovanje uzgajivača svinja Hrvatske - Zbornik radova.
@article{article, author = {Karolyi, D.}, editor = {Mahnet, \v{Z}.}, year = {2015}, pages = {67-70}, keywords = {svinja, kakvo\'{c}a, trup, meso, tradicionalni mesni proizvodi}, title = {Kakvo\'{c}a svinjskih trupova i mesa za preradu u tradicionalne mesne proizvode}, keyword = {svinja, kakvo\'{c}a, trup, meso, tradicionalni mesni proizvodi}, publisher = {Hrvatska poljoprivredna agencija}, publisherplace = {Vinkovci, Hrvatska} }
@article{article, author = {Karolyi, D.}, editor = {Mahnet, \v{Z}.}, year = {2015}, pages = {67-70}, keywords = {pig, quality, carcass, meat, traditional meat products}, title = {The quality of pig carcasses and meat for processing in the traditional meat products}, keyword = {pig, quality, carcass, meat, traditional meat products}, publisher = {Hrvatska poljoprivredna agencija}, publisherplace = {Vinkovci, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font