Kakvoća svinjskih trupova i mesa za preradu u tradicionalne mesne proizvode (CROSBI ID 625165)
Prilog sa skupa u zborniku | stručni rad
Podaci o odgovornosti
Karolyi, Danijel
hrvatski
Kakvoća svinjskih trupova i mesa za preradu u tradicionalne mesne proizvode
U radu je dati kratki osvrt na najvažnije čimbenika kakvoće svinjskih trupova i mesa (genotip, spol i način hranidbe svinja, zatim dob i težina pri klanju, udio mesa u trupu, sadržaj intramuskularne masti, stresna osjetljivost te pred-klaonički postupci) za preradu u tradicionalne mesne prerađevine, kao i osnovne smjernice za njihovu procjenu i osiguranje.
svinja; kakvoća; trup; meso; tradicionalni mesni proizvodi
nije evidentirano
engleski
The quality of pig carcasses and meat for processing in the traditional meat products
nije evidentirano
pig; quality; carcass; meat; traditional meat products
nije evidentirano
Podaci o prilogu
67-70.
2015.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
XI. savjetovanje uzgajivača svinja Hrvatske - Zbornik radova
Mahnet, Željko
Zagreb: Hrvatska poljoprivredna agencija (HPA)
1847-2346
Podaci o skupu
XI. savjetovanje uzgajivača svinja Hrvatske
pozvano predavanje
11.12.2015-11.12.2015
Vinkovci, Hrvatska