Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Kakvoća svinjskih trupova i mesa za preradu u tradicionalne mesne proizvode (CROSBI ID 625165)

Prilog sa skupa u zborniku | stručni rad

Karolyi, Danijel Kakvoća svinjskih trupova i mesa za preradu u tradicionalne mesne proizvode // XI. savjetovanje uzgajivača svinja Hrvatske - Zbornik radova / Mahnet, Željko (ur.). Zagreb: Hrvatska poljoprivredna agencija (HPA), 2015. str. 67-70

Podaci o odgovornosti

Karolyi, Danijel

hrvatski

Kakvoća svinjskih trupova i mesa za preradu u tradicionalne mesne proizvode

U radu je dati kratki osvrt na najvažnije čimbenika kakvoće svinjskih trupova i mesa (genotip, spol i način hranidbe svinja, zatim dob i težina pri klanju, udio mesa u trupu, sadržaj intramuskularne masti, stresna osjetljivost te pred-klaonički postupci) za preradu u tradicionalne mesne prerađevine, kao i osnovne smjernice za njihovu procjenu i osiguranje.

svinja; kakvoća; trup; meso; tradicionalni mesni proizvodi

nije evidentirano

engleski

The quality of pig carcasses and meat for processing in the traditional meat products

nije evidentirano

pig; quality; carcass; meat; traditional meat products

nije evidentirano

Podaci o prilogu

67-70.

2015.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

XI. savjetovanje uzgajivača svinja Hrvatske - Zbornik radova

Mahnet, Željko

Zagreb: Hrvatska poljoprivredna agencija (HPA)

1847-2346

Podaci o skupu

XI. savjetovanje uzgajivača svinja Hrvatske

pozvano predavanje

11.12.2015-11.12.2015

Vinkovci, Hrvatska

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija), Povijest