Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Terma Jezerčica-dobar primjer gospodarenja termomineralnim vodama (CROSBI ID 625141)

Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad | domaća recenzija

Senta Marić, Ankica ; Čepelak, Radovan ; Andabaka, Damir Terma Jezerčica-dobar primjer gospodarenja termomineralnim vodama // V. Balneološki skup "Dr. Ivan Šreter" / Senka Rendulić Slivar, Goran Ivanišević (ur.). Lipik, 2015. str. (141)-(149)

Podaci o odgovornosti

Senta Marić, Ankica ; Čepelak, Radovan ; Andabaka, Damir

hrvatski

Terma Jezerčica-dobar primjer gospodarenja termomineralnim vodama

Budućnost prirodnih lječilišta za sada je u Hrvatskoj neizvjesna. Neka stagniraju, neka propadaju, a neka se sve se više okreću modernijim komercijalnijim tipovima djelovanja gdje je masovnija posjećenost, te se nude i novi sadržaji u okviru zdravstvenog turizma, wellnesa, rekreacije, sporta, odmora… U radu je prezentirana Terma Jezerčica koja se nalazi u fazi ekspanzije i gdje je temelj prirodni ljekoviti činitelj-termomineralna voda, na koji se nadograđuje suvremena ponuda. Nalaze se u blizini Donje Stubice i koriste izvorište termalne vode koja po svome kemijskom sastavu pripada u grupu Ca-Mg-HCO3 hipertermalnih voda. Termalna voda ima jaka balneološka svojstva, te se može se koristiti u balneoterapiji odnosno u liječenju i rehabilitaciji, a isto tako i u zdravstvenom turizmu i rekreaciji. Za sada se s uspjehom koristi u zdravstvenom turizmu, kao i u rekreaciji u vrlo lijepo osmišljenom hotelskom kompleksu, a uz to izgrađeno je niz vrlo atraktivnih vodenih objekata.

Terma Jezerčica; termomineralne vode; zdravstveni turizam; wellnes; balneoterapija

nije evidentirano

engleski

SPA Jezerčica-good example of management thermomineral waters

nije evidentirano

spa Jezerčica; thermomineral waters; health tourism; wellness; balneotherapy

nije evidentirano

Podaci o prilogu

(141)-(149).

2015.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

V. Balneološki skup "Dr. Ivan Šreter"

Senka Rendulić Slivar, Goran Ivanišević

Lipik:

1849-2630

Podaci o skupu

V. Balneološki skup "Dr. Ivan Šreter"

predavanje

15.05.2015-15.05.2015

Lipik, Hrvatska

Povezanost rada

Geologija