Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Održiva proizvodnja hrane kao cilj i razvojna prilika Osječko-baranjske županije (CROSBI ID 624881)

Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad | međunarodna recenzija

Kraljičak, Željko ; Wendling, Silva ; Kraljičak, Jasna Održiva proizvodnja hrane kao cilj i razvojna prilika Osječko-baranjske županije // Zbornik radova 48. hrvatskog i 8. međunarodnog simpozija agronoma / Marić, Sonja ; Lončarić, Zdenko (ur.). Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2013. str. 12-21

Podaci o odgovornosti

Kraljičak, Željko ; Wendling, Silva ; Kraljičak, Jasna

hrvatski

Održiva proizvodnja hrane kao cilj i razvojna prilika Osječko-baranjske županije

Osječko-baranjska županija smještena je u sjeveroistočnom dijelu Republike Hrvatske u Panonskom prostoru i prostire na površini od 4.152 km2. Obuhvaća krajeve oko donjeg toka rijeke Drave prije njezinog utoka u Dunav. Pretežito je ravničarsko područje koje pogoduje razvitku poljoprivrede. Područje Osječko- baranjske županije predstavlja jedno od najintenzivnijih područja poljoprivredne proizvodnje u Republici Hrvatskoj, s 212.013 ha poljoprivrednih površina. Uvažavajući sve prirodne potencijale, prisutnost znanstveno- istraživačkih institucija uz korištenje suvremene tehnologije u proizvodnji radno intenzivnih kultura imamo sve mogućnosti da u kratkom vremenskom razdoblju unaprijedimo proizvodnju za samodostatnost proizvodnje za hrvatsko tržište u voću i povrću, koje se u značajnoj mjeri uvozi u Republiku Hrvatsku. U realizaciji navedenog Osječko-baranjska županija vidi svoju razvojnu priliku. Da bi smo postigli planiranu proizvodnju uz viši stupanj prerade, nužna je suradnja sa znanstveno- istraživačkim institucija, Centrom izvrsnosti u proizvodnji hrane, te drugim institucijama i gospodarstvom, u kreiranju modela kako proizvoditi dovoljnu količinu hrane, a da ne ugrozimo okoliš.

Održivost ; hrana ; Osječko-baranjska županija ; tlo

nije evidentirano

engleski

Sustainable food production as a goal and a development opportunity of Osijek-Baranja County

nije evidentirano

Sustainability ; food ; Osijek-Baranja County ; soil

nije evidentirano

Podaci o prilogu

12-21.

2013.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Zbornik radova 48. hrvatskog i 8. međunarodnog simpozija agronoma

Marić, Sonja ; Lončarić, Zdenko

Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku

978-953-7871-08-6

Podaci o skupu

48.hrvatski i 8. međunarodni simpozij agronoma

ostalo

17.02.2013-22.02.2013

Dubrovnik, Hrvatska

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)

Poveznice