Assessment of Temperature Influence at a Bakery workplace (CROSBI ID 624734)
Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad | domaća recenzija
Podaci o odgovornosti
Bognolo, Dario ; Matacin, Marko ; Kršulja, Aleksandar ; Kršulja, Marko
engleski
Assessment of Temperature Influence at a Bakery workplace
Posljedice koje uzrokuje nepovoljna mikroklima definirane su normama koje određuju parametre unutar kojih je dopušten rad radnika, međutim postizanje optimalnih uvjeta zbog tehničkih ili drugih razloga nije uvijek moguće. U radu je razmotren pojam toplinskog stresa i njegove posljedice na čovjeka te je dan primjer utjecaja na mjestu rada u pekari. Prikazana je zakonska regulativa i dan je osvrt na konkretnom primjeru gdje su definirani uvjeti u kojima radnik može raditi. Kroz rad je ponuđena mogućnost procjene rizika od nepovoljne mikroklime na radnom mjestu, napravljena su određena mjerenja u pekari koja mogu poslužiti za usporedbu sa zakonskom regulativom te su na kraju ponuđena načela za postizanje boljih mikroklimatskih uvjeta za radnike u pekari.
heat stress ; microclimate ; high temperatures ; risk assessment
nije evidentirano
nije evidentirano
nije evidentirano
nije evidentirano
nije evidentirano
nije evidentirano
Podaci o prilogu
1-6.
2015.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
ITE-SAFETY 2015
Bognolo, Dario ; Ferhatović, Mensur ; Kršulja, Marko
Rijeka: Quimedia
978-953-56789-8-4
Podaci o skupu
International Conference on Inovative Technologies In Safety Engineering
predavanje
07.04.2015-09.04.2015
Rijeka, Hrvatska