Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Uređivanje i nadzor zaštite na radu (II. izmijenjeno izdanje) (CROSBI ID 746313)

Druge vrste radova | ostalo

• Obrazovni materijal (nedefinirano )

Šokčević, Svjetlana Uređivanje i nadzor zaštite na radu (II. izmijenjeno izdanje). Zagreb: Informiranje, propaganda, razvoj i organizacija zaštite (IPROZ), 2014. 157..

Podaci o odgovornosti

Šokčević, Svjetlana

hrvatski

Uređivanje i nadzor zaštite na radu (II. izmijenjeno izdanje)

Sadržaj je strukturiran u šest cjelina. Prvo su prikazani važniji formalni izvori radnog prava, njihove vrste, odnosno podjele, kao i pravna pravila zaštite na radu kako su definirana Zakonom o zaštiti na radu. Slijedi sažeti prikaz najvažnijih vrsta rizika na radu te prava i obveza stranaka radnih odnosa s tim u vezi. Objašnjene su i obveze poslodavca u vezi s organiziranjem provođenja zaštite na radu, odnosno obavljanja poslova zaštite na radu. U trećem dijelu prikazana su prava, obveze i odgovornosti stranaka individualnog radnog odnosa, i to u rasponu od zasnivanja, preko sadržaja, pa do prestanka tog pravnog odnosa. Naglasak je na pravima i obvezama koje su u vezi sa zaštitom zdravlja i sigurnosti radnika na radu i u vezi s radom. Kolektivni radni odnosi i njihovi oblici uređeni Zakonom o radu i Zakonom o zaštiti na radu tema su četvrtog dijela. Naglasak je na kolektivnim radnim odnosima u vezi sa zaštitom na radu. Peti dio obuhvaća sve oblike unutarnjeg nadzora, kao i vanjski nadzor provedbe zaštite na radu. U šestom dijelu obrađene su prekršajna i kaznena odgovornost u vezi sa zaštitom na radu. Na kraju šestog dijela prikazana je odgovornost za štetu na radu i u vezi s radom, osobito onu koja je prouzročena ozljedom na radu i profesionalnom bolesti, kao i obveze te mogući načini popravljanja štete.

zaštita na radu; stručnjak zaštite na radu; uređivanje; nadzor; radni odnosi

Recenzenti su prof. dr. sc. Nenad Kacian i prof. dr. sc. Marinko Učur.

engleski

Occupational safety and health regulation and surveillance

nije evidentirano

occupational safety and health; occupational safety expert; regulation; surveillance; labour relations

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Zagreb: Informiranje, propaganda, razvoj i organizacija zaštite (IPROZ)

157

2014.

nije evidentirano

objavljeno

978-953-6026-81-4

Povezanost rada

Pravo