Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Informatičke tehnologije temeljene na računarstvu u oblaku za komunikaciju u medijima (CROSBI ID 218702)

Prilog u časopisu | izvorni znanstveni rad

Varga, Matija Informatičke tehnologije temeljene na računarstvu u oblaku za komunikaciju u medijima // Medijski dijalozi, 8 (2015), 21; 471-490

Podaci o odgovornosti

Varga, Matija

hrvatski

Informatičke tehnologije temeljene na računarstvu u oblaku za komunikaciju u medijima

Radom se opisuje svrha pojave računarstva u oblacima. Prikazani su tipovi i modeli elektroničkih ureda u medijima te pružatelji usluga računarstva u oblacima. Dan je osvrt na sigurnost pohrane sadržaja u oblacima. Cilj rada je prikazati mogućnosti, prednosti i nedostatke računarstva u oblacima u uredu te prednosti i nedostatke elektroničkih ureda kao i koristi od računarstva u oblacima. Rad prikazuje rezultate istraživanja na temelju podataka prikupljenih od anketiranih zaposlenika tvrtki i ustanova te vanjskih suradnika. Prikazane informacije dovode do znanja o tome koje module promatrane tvrtke i ustanove najviše koriste. Rezultati obrade podataka prikazuju koja osobina računarstva u oblacima je važna za zaposlenike da bi se odlučili na korištenje alata računarstva u oblacima. U radu su prikazana i druga istraživanja koja su provedena u Europi i SAD‐u o tržištu i korištenju usluga računarstva u oblacima, te svjetsko globalno istraživanje.

suvremeni elektronički uredi ; računarstvo u oblacima ; razvoj tehnologije u oblaku ; dostupni alati u oblacima ; web 3.0 ; zaštita informacija u oblacima ; anketa.

nije evidentirano

engleski

INFORMATION TECHNOLOGY BASED ON CLOUD COMPUTING FOR COMMUNICATION IN THE MEDIA

nije evidentirano

Contemporary Electronic Offices ; Cloud Computing ; Technology Development in the Cloud ; Available Tools in the Clouds ; Web 3.0 ; Protection of Information in the Clouds ; Questionnaire.

nije evidentirano

Podaci o izdanju

8 (21)

2015.

471-490

objavljeno

1800-7074

2536-5622

Povezanost rada

Računarstvo, Informacijske i komunikacijske znanosti