Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Tehnološka karakterizacija mikrobnih kultura izoliranih iz tradicionalnih sireva za proizvodnju kobasica od divljači (CROSBI ID 624366)

Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad | međunarodna recenzija

Mirna Mrkonjić Fuka, Ana Žgomba Maksimović, Irina Tanuwidjaja, Josip Kaić, Marija Žunabović, Ivica Kos Tehnološka karakterizacija mikrobnih kultura izoliranih iz tradicionalnih sireva za proizvodnju kobasica od divljači // Proceedings: 50th Croatian and 10th International Symposium on Agriculture / Pospišil, Milan (ur.). Zagreb, 2015. str. 456-460

Podaci o odgovornosti

Mirna Mrkonjić Fuka, Ana Žgomba Maksimović, Irina Tanuwidjaja, Josip Kaić, Marija Žunabović, Ivica Kos

hrvatski

Tehnološka karakterizacija mikrobnih kultura izoliranih iz tradicionalnih sireva za proizvodnju kobasica od divljači

Cilj ovog rada je utvrditi neke od tehnoloških karakteristika sojeva BMK izoliranih iz tradicionalnih hrvatskih sireva prije njihove selekcije i primjene kao mikrobnih kultura u proizvodnji kobasica od divljači. Istraživani sojevi Enterococcus durans i Lactococcus lactis subsp. cremoris su pokazali antimikrobno djelovanje prema Bacillus cereus, Bacillus thuringiensis, Pseudomonas fluorescens i Staphylocpccus aureus. Visoka proteolitička aktivnost i sposobnost acidifikacije zabilježena je naročito za Lactococcus lactis subs. cremoris. Potvrđeno je kako su izolati rezistentni na klindamicin, tetraciklin, rifampicin i streptomicin.

bakterije mliječne kiseline ; mikrobne kulture ; acidifikacija ; proteoliza

nije evidentirano

engleski

Technological characterization of microbial cultures isolated from traditional cheeses for the production of game meat sausages

nije evidentirano

lactic acid bacteria ; microbial cultures ; proteolytic activity ; acidification

nije evidentirano

Podaci o prilogu

456-460.

2015.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Proceedings: 50th Croatian and 10th International Symposium on Agriculture

Pospišil, Milan

Zagreb:

Podaci o skupu

50th Croatian and 10th International Symposium on Agriculture

predavanje

01.01.2015-01.01.2015

Opatija, Hrvatska

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija), Biotehnologija