Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

PIAAC Istraživanje kompetencija odraslih osoba Implikacije za obrazovanje, osposobljavanje i tržište rada u Hrvatskoj (CROSBI ID 776688)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Buljan Culej, Jasminka PIAAC Istraživanje kompetencija odraslih osoba Implikacije za obrazovanje, osposobljavanje i tržište rada u Hrvatskoj // NCVVO. 2014.

Podaci o odgovornosti

Buljan Culej, Jasminka

hrvatski

PIAAC Istraživanje kompetencija odraslih osoba Implikacije za obrazovanje, osposobljavanje i tržište rada u Hrvatskoj

Opća uprava Europske komisije za obrazovanje i kulturu i OECD (Organizacija za gospodarsku suradnju i razvoj) postigli su sporazum o novom okviru suradnje kako bi zajednički osnažili tri važna područja obrazovanja i razvoja vještina: Strategiju vještina (Skills Strategies), Analize država članica (Country Analyses) i Međunarodna istraživanja (International Surveys). Kompetencije su ključni pokretač za održivi rast i razvoj svake zemlje. Preduvjet su i za razvoj inovacija i zapošljavanje, kao i za socijalnu koheziju i uključenost. Obrazovni sustav predstavlja alat za razvoj i održavanje kompetencija i vještina. Istraživanje PIAAC pruža uvid u brojne empirijske podatke radnoga stanovništva o ključnim vještinama obrade informacija, te o ulozi obrazovanja i osposobljavanja u oblikovanju kompetencija. Glavna svrha istraživanja je prikupljanje podataka za buduće planove međuresorne politike, jer će rezultati istraživanja PIAAC pružiti podatke o vještinama nezaposlenih koje će pomoći Vladi u stvaranju aktivne politike zapošljavanja.

PIAAC; tržište rada; obrazovanje odraslih

nije evidentirano

engleski

PIAAC The research competences of adults The implications for education, training and labor market in Croatia

nije evidentirano

PIAAC; labour market; adult education

nije evidentirano

Podaci o izdanju

NCVVO

2014.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Ekonomija, Socijalne djelatnosti