Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 762395

Hrvatski sustav financijskih potpora za studente u europskom kontekstu: komparativna studija


Hrvatski sustav financijskih potpora za studente u europskom kontekstu: komparativna studija, Zagreb: Institut za razvoj obrazovanja, 2013 (Izvješće istraživanja)


Naslov
Hrvatski sustav financijskih potpora za studente u europskom kontekstu: komparativna studija
(The Croatian Student Financial Support System in a European Conext: A Comparative Study)

Urednik/ci
Šćukanec, Ninoslav

Vrsta, podvrsta i kategorija knjige
Uredničke knjige, izvješće istraživanja, strucna

Izdavač
Institut za razvoj obrazovanja

Grad
Zagreb

Godina
2013

Stranica
115

ISBN
978-953-7901-04-2

Ključne riječi
Financijske potpore za studente; financiranje; visoko obrazovanje; pravednost
(Student financial support system; financing; higher education; equity)

Sažetak
Ova komparativna studija treća je studija objavljena u okviru projekta ACCESS. Cilj je studije bio prikupiti podatke o trenutnom sustavu financiranja studenata u Hrvatskoj i usporediti ih s podacima o sustavima financijskih potpora za studente u odabranim zemljama Europske unije (Austrija, Njemačka, Mađarska, Slovenija i Švedska), a s ciljem pružanja informacija o tome kako se trenutni sustav financijskih potpora za studente u Hrvatskoj može poboljšati. Studija donosi komparativne podatke o vrstama financijskih potpora za studente koje pruža država te udjelu studenata koji takve potpore primaju, o cjelokupnim troškovima sustava potpora za studente, o financijskim potporama za međunarodnu mobilnost studenata (odlazna i dolazna), o načinima upravljanja financijskim potporama za studente te o prednostima i nedostacima postojećih sustava financijskih potpora za studente. Ova je publikacija izdana u sklopu projekta "ACCESS - Prema pravednom i transparentnom pristupu visokom obrazovanju u Hrvatskoj", koji financira Europska komisija kroz program TEMPUS (više informacija: www.tempus-access.info).

Izvorni jezik
EngleskiPOVEZANOST RADA


Profili:

Avatar Url Ninoslav Šćukanec (urednik)

Citiraj ovu publikaciju

Hrvatski sustav financijskih potpora za studente u europskom kontekstu: komparativna studija, Zagreb: Institut za razvoj obrazovanja, 2013 (Izvješće istraživanja)
Šćukanec, N. (ur.) (2013) Hrvatski sustav financijskih potpora za studente u europskom kontekstu: komparativna studija. Zagreb, Institut za razvoj obrazovanja.
@book{book, editor = {\v{S}\'{c}ukanec, N.}, year = {2013}, pages = {115}, keywords = {Student financial support system, financing, higher education, equity}, isbn = {978-953-7901-04-2}, title = {The Croatian Student Financial Support System in a European Conext: A Comparative Study}, keyword = {Student financial support system, financing, higher education, equity}, publisher = {Institut za razvoj obrazovanja}, publisherplace = {Zagreb} }