Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 761705

ANTITERORISTICKE MASKIRNE ODORE S IR DETEKCIJOM


Žiljak Vujić, Jana; Zečević, Marko; Žiljak, Vilko
ANTITERORISTICKE MASKIRNE ODORE S IR DETEKCIJOM // Zbornik sažetaka radova IV. međunarodne znanstveno-stručne konferencije "Istraživački dani Visoke policijske škole u Zagrebu" / Butorac, Ksenija (ur.).
Zagreb: Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske, Policijska akademija, 2015. str. 34-35 (predavanje, nije recenziran, sažetak, ostalo)


Naslov
ANTITERORISTICKE MASKIRNE ODORE S IR DETEKCIJOM
(ANTITERRORIST CAMOUFLAGE UNIFORMS WITH IR DETECTION)

Autori
Žiljak Vujić, Jana ; Zečević, Marko ; Žiljak, Vilko

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, ostalo

Izvornik
Zbornik sažetaka radova IV. međunarodne znanstveno-stručne konferencije "Istraživački dani Visoke policijske škole u Zagrebu" / Butorac, Ksenija - Zagreb : Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske, Policijska akademija, 2015, 34-35

ISBN
978-953-161-290-6

Skup
Istraživački dani Visoke policijske škole u Zagrebu

Mjesto i datum
Zagreb, Hrvatska, 23-24.04.2015

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Nije recenziran

Ključne riječi
Antiterorizam; uniforma; policijska oprema; irifracrvena detekcija
(Counter-terrorism; uniform; police equipment; irifrared detection)

Sažetak
Zaštitna oprema specijalne policije u sprječavanju nasilnih sukoba između civilnih grupa sastoji se od kombinezona ili uniforme, zaštitne kacige s vizirom, pancirnog prsluka, zaštite za ramena, zaštite za laktove, zaštitne rukavice, zaštite za koljena, štita, policijske palice. Planiranje poboljšane sigurnosti pri proizvodnje zaštitne opreme, pristupa na potpuno novi način zadržavajući dualnost sakrivanja posebno u dnevnim, a posebno u noćnim NIR uvjetima gledanja. Sve varijante su moguće od standardnih gradskih uvjeta do pustinjske, šumske, snježne ili urbane okoline. Svaka od tih okolina ima posebna ZRGB svojstva koja se mogu ugrađivati u uniforme ili posebne znakove raspoznavanje sukladno doktrinama. Primjena je moguća na gotovo svim materijalima iz kojih se izrađuju uniforme i popratna oprema od tekstila i koža svih vrsta. Ciljano tržište je proizvodnja uniformi svih vrsta u vojne i civilne svrhe. Moguće je zadovoljiti različite zahtjeve kupaca pa je komercijalizacija moguća u mnogim sferama. Veliki tržišni potencijal se krije u činjenici da se koriste standardni materijali i bojila u proizvodnji uniforma, a da se pri tom izbjegla mogućnost kopiranja takvih proizvoda.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Grafička tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove
Tehničko veleučilište u Zagrebu