Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Inteligentni i ekspertni sustavi u elektroenergetici (CROSBI ID 746299)

Druge vrste radova | ostalo

• Obrazovni materijal (nedefinirano )

Balaž, Zdenko ; Meštrović, Krešimir Inteligentni i ekspertni sustavi u elektroenergetici. Zagreb: Tehničko veleučilište u Zagrebu, 2015. 537..

Podaci o odgovornosti

Balaž, Zdenko ; Meštrović, Krešimir

hrvatski

Inteligentni i ekspertni sustavi u elektroenergetici

Izborni kolegij Inteligentni sustavi na Specijalističkom studiju, Elektrotehničkom odjelu Tehničkog veleučilišta u Zagrebu ima za cilj apostrofirati potrebu popularizacije ove problematike koja je strogo aplikativna i kao takova prezentirana kroz prikupljeni materijal, konkretnim primjerima iz elektrotehničke struke u tehničkoj znanstvenoj grani elektroenergetike, povezane i implementirane u sofisticirane prometne sustave, (zrakoplovne i tunelske). Osim namjere da se u znanstvenom polju računalstva, umjetna inteligencija kao njena znanstvena grana, kroz ovako prikupljeni materijal demistificira i prezentira njegova svrhovitost, ukazano je i na involviranost umjetne inteligencije u život na Zemlji. Prikupljeni i prezentirani materijal je po sadržaju dominantne elektroenergetske materije koja je najvećim dijelom rezultat istraživanja i objavljivanja stručnih i znanstvenih radova, obogaćen je i materijalima dobivenim pretragama baza podataka. Iz tog ga razloga promatramo kao knjigu, udžbenik i priručnik.

inteligencija ; umjetna inteligencija ; inteligentni sustavi ; ekspertni sustavi ; modeliranje

nije evidentirano

engleski

Intelligent and expert systems in power engineering

nije evidentirano

intelligence ; artificial intelligence ; intelligent systems ; expert systems ; modeling

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Zagreb: Tehničko veleučilište u Zagrebu

537

2015.

nije evidentirano

objavljeno

978-953-7048-51-8

Povezanost rada

Elektrotehnika