Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Senzorička valorizacija plodova kruške (CROSBI ID 334767)

Ocjenski rad | diplomski rad

Bencarić, Marko Senzorička valorizacija plodova kruške / Duralija, Boris (mentor); Zagreb, Agronomski fakultet, . 2002

Podaci o odgovornosti

Bencarić, Marko

Duralija, Boris

hrvatski

Senzorička valorizacija plodova kruške

Istraživana je kvaliteta plodova pet sorata kruške (Abbe Fetel, Conference, Williams, Dr. Jules Guyot i Nashi sorta), koje su sačinjavale ponudu na zagrebačkom tržištu, u jesen 2001. godine. Kvaliteta je ocjenjivana senzoričkim testom te fizikalno-kemijskom analizom plodova. Degustacija je održana na Agronomskom fakultetu, a degustatori su bili studenti. Dobiveni podaci statistički su obrađeni i međusobno uspoređeni. Najvišu ukupnu ocjenu dobila je sorta Williams, iako su organoleptička svojstva najbolje ocjenjena za sortu Conference, a vanjska za Dr. Jules Guyot. Najlošije je ocijenjena Nashi sorta, koja se svojom kvalitetom značajno razlikuje od svih ostalih istraživenih sorti.

Pyrus sp.; sorta; kvaliteta ploda; senzorički test

nije evidentirano

engleski

Sensory valorization of pear fruits

nije evidentirano

Pyrus sp.; cultivar; fruit quality; sensory panel rating

nije evidentirano

Podaci o izdanju

35

01.07.2002.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)