Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Specifične kondicijske vježbe za mlade badmintonaše (CROSBI ID 776541)

Druge vrste radova | ostalo

Ajman, Hrvoje ; Antekolović, Ljubomir. Specifične kondicijske vježbe za mlade badmintonaše // 11.međunarodna konferencija Kondicijska priprema sportaša 2013.. 2013.

Podaci o odgovornosti

Ajman, Hrvoje ; Antekolović, Ljubomir.

hrvatski

Specifične kondicijske vježbe za mlade badmintonaše

Kondicijska pripremljenost igra važnu ulogu u natjecateljskoj izvedbi u svakom sportu, tako i u badmintonu, pritom trening snage u okviru tjelesne pripreme ima značajno mjesto. Potrebno je kvalitetnim izborom vježbi, dobrim doziranjem opterećenja i modaliteta rada utjecati na razvoj funkcionalnih i motoričkih sposobnosti i održavanje sportske forme. U ovom radu prikazan je set specifičnih vježbi za odabrani sport koji se u praksi pokazao iznimno učinkovit. Treneri prilikom odabira sadržaja i planiranja treninga snage trebaju uvažavati temeljne principe i zakonitosti razvoja snage uzimajući u obzir specifičnosti badmintonske igre i biološku dob sportaša.

Specifične vježbe ; badminton ; kondicijska priprema

nije evidentirano

engleski

Specific conditioning exercises for young badminton players

nije evidentirano

Specific exercises ; badminton ; conditioning

nije evidentirano

Podaci o izdanju

11.međunarodna konferencija Kondicijska priprema sportaša 2013.

2013.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Pedagogija