Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Idejni projekt odvodnje i navodnjavanja objekta "Đolta" - dionica (CROSBI ID 776507)

Druge vrste radova | stručna ekspertiza

Špoljar, Andrija ; Kvaternjak, Ivka ; Šimunić, I. Idejni projekt odvodnje i navodnjavanja objekta "Đolta" - dionica // Visoko gospodarsko učilište u Križevcima. 2015.

Podaci o odgovornosti

Špoljar, Andrija ; Kvaternjak, Ivka ; Šimunić, I.

hrvatski

Idejni projekt odvodnje i navodnjavanja objekta "Đolta" - dionica

Temeljem provedenih terenskih i laboratorijskih istraživanja u tijeku 2015. godine te na osnovi postojećih podataka (Bašić et el., 1988 ; Vukadinović, 2012) izrađena je pedološka karta mjerila 1 : 5 000 s pripadajućom bazom pedoloških podataka. Također je izvršena procjena sadašnje i buduće namjenske pogodnosti tla za navodnjavanje i utvrđeni su prioriteti za navodnjavanje, uređenje i zaštitu tla. Uz navedeno, ova dionica agronomske osnove obuhvatila je i ocjenu kakvoće vode za navodnjavanje, date su preporuke za hidro i agromelioracijsko uređenje zemljišta, izračunati su osnovni elementi doziranja vode i utvrđena je redukcija prinosa uzgajanih kultura u uvjetima bez navodnjavanja.

odvodnja ; navodnjavanje ; idejni projekt

nije evidentirano

engleski

Preliminary project of drainage and irrigation - "Đolta"

nije evidentirano

drainage ; irrigation

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Visoko gospodarsko učilište u Križevcima

2015.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)