Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 757177

Razvoj i primjena metode senzorskoga sustava u karakterizaciji prehrambenih proizvoda


Major, Nikola
Razvoj i primjena metode senzorskoga sustava u karakterizaciji prehrambenih proizvoda 2015., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


Naslov
Razvoj i primjena metode senzorskoga sustava u karakterizaciji prehrambenih proizvoda
(Development and application of a sensor array food profiling method)

Autori
Major, Nikola

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, doktorska disertacija

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
22.01

Godina
2015

Stranica
129

Mentor
Hruškar, Mirjana

Ključne riječi
ANN; elektronski jezik; med; PCA; potenciometrija; probiotički jogurt; senzorske analize
(ANN; electronic tongue; honey; PCA; potentiometry; probiotic fermented milk; sensory analysis)

Sažetak
The scope of this investigation is the development and application of a sensor array food profiling method. The method relies on neural network model development for probiotic fermented milk classification according to flavor, rapid determination of probiotic fermented milk aroma compounds and accurate prediction of the results from a trained sensory panel. The newly developed method would be applied to a new matrix as to present the potential of the method in food quality control and analysis. Therefore a rapid method for simultaneous honey physico-chemical characterization and botanical classification would be developed.

Izvorni jezik
Engleski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekt / tema
058-0580696-2808 - Bioaktivne komponente u hrani - promjene uzrokovane pripremom i čuvanjem (Nada Vahčić, )

Ustanove
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Autor s matičnim brojem:
Nikola Major, (314113)