Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Pomorski pogonski strojevi (CROSBI ID 746254)

Druge vrste radova | ostalo

• Obrazovni materijal (nedefinirano )

Grljušić, Mirko Pomorski pogonski strojevi. Split: Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje - Zavod za strojarstvo i brodogradnju, 2000. 199..

Podaci o odgovornosti

Grljušić, Mirko

hrvatski

Pomorski pogonski strojevi

Skripta obrađuje razvoj pogonskih pomorskih strojeva te primjenu u trgovačkoj i ratnoj mornarici. Prikazan je i budući razvoj brodskih pomorskih strojeva. Posebno se obrađuju parne turbine, plinske turbine, dizel motori te električna propulzija. Prikazane su različite vrste propelera i propelerne propulzije, vodomlazna propulzija te hovercraft propulzija. U drugom poglavlju objašnjena je snaga motora te veza između motora i brodskog vijka. Objašnjena je i ugovorna brzina broda te definirano opterećenje motora. Posebno se obrađuju goriva i ulja za podmazivanje. Treće poglavlje obuhvaća sporohodne dizel motora, a četvrto srednjohodne dizel motore.

Pomorski pogonski strojevi

nije evidentirano

engleski

Marine propelled engines

nije evidentirano

Marine engines

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Split: Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje - Zavod za strojarstvo i brodogradnju

199

2000.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Strojarstvo