izvor podataka: crosbi
✓
Za poželjnu teksturu kulena i sprječavanje kvarenja ključna je fermentacija (CROSBI ID 217096)
Prilog u časopisu | stručni rad
Kovačević, Dragan
Za poželjnu teksturu kulena i sprječavanje kvarenja ključna je fermentacija // Nova zemlja : revija za vrt, obitelj i agrar, 97 (2014), 26-27
Podaci o odgovornosti
Kovačević, Dragan
hrvatski
Za poželjnu teksturu kulena i sprječavanje kvarenja ključna je fermentacija
Mliječna kiselina koja nastaje tijekom fermentacije kulena djelovanjem tehnološke mikroflore - denaturira površinske proteine mesa i formira gel koji sljepljuje komadiće mesa i povezuje nadjev, dok s druge strane, inhibira patogene i bakterije koje uzrokuju kvarenje kulena. Manjak mliječne kiseline rezultira pukotinama i šupljinama, a nerijetko i kvarenjem kulena.
kulen ; tehnološka mikroflora ; fermentacija ; tekstura
nije evidentirano
engleski
For a desirable texture of Kulen and prevent spoilage key the fermentation
nije evidentirano
kulen ; the technological microflora ; fermentation ; texture
nije evidentirano
Podaci o izdanju
Povezanost rada
Povezane osobe
Povezane ustanove