Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Za poželjnu teksturu kulena i sprječavanje kvarenja ključna je fermentacija (CROSBI ID 217096)

Prilog u časopisu | stručni rad

Kovačević, Dragan Za poželjnu teksturu kulena i sprječavanje kvarenja ključna je fermentacija // Nova zemlja : revija za vrt, obitelj i agrar, 97 (2014), 26-27

Podaci o odgovornosti

Kovačević, Dragan

hrvatski

Za poželjnu teksturu kulena i sprječavanje kvarenja ključna je fermentacija

Mliječna kiselina koja nastaje tijekom fermentacije kulena djelovanjem tehnološke mikroflore - denaturira površinske proteine mesa i formira gel koji sljepljuje komadiće mesa i povezuje nadjev, dok s druge strane, inhibira patogene i bakterije koje uzrokuju kvarenje kulena. Manjak mliječne kiseline rezultira pukotinama i šupljinama, a nerijetko i kvarenjem kulena.

kulen ; tehnološka mikroflora ; fermentacija ; tekstura

nije evidentirano

engleski

For a desirable texture of Kulen and prevent spoilage key the fermentation

nije evidentirano

kulen ; the technological microflora ; fermentation ; texture

nije evidentirano

Podaci o izdanju

97

2014.

26-27

objavljeno

1330-3821

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija