Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Tehnologija trajnih (fermentiranih) kobasica (CROSBI ID 216926)

Prilog u časopisu | stručni rad

Kovačević, Dragan ; Frece, Jadranka Tehnologija trajnih (fermentiranih) kobasica // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 16 (2014), 4; 292-295

Podaci o odgovornosti

Kovačević, Dragan ; Frece, Jadranka

hrvatski

Tehnologija trajnih (fermentiranih) kobasica

Trajne kobasice su visokovrijedni mesni proizvodi koji zbog jedinstvene mikroflore vezane za mikrolokaciju proizvodnje te zbog složenog procesa proizvodnje koji uključuje i „konzerviranje preprekama“, odnosno sinergističko djelovanje nekoliko metoda konzerviranja na subletalnoj razini, u svojoj proizvodnji, a u svrhu dobivanja sigurnih proizvoda standardne kvalitete bez senzorskih grešaka, zahtijevaju primjenu najnovijih tehnoloških dostignuća. To uključuje primjenu starter kultura (ukoliko se radi o tradicionalnim trajnim kobasicama - autohtonih starter kultura ) te primjenu komora za zrenje koje osiguravaju automatsku regulaciju tehnoloških parametara i upravljanje pojedinim tehnološkim procesima, posebice procesima fermentacije i zrenja.

tehnologija ; fermentirane kobasice ; optimiranje ; bakterijske starter kulture

nije evidentirano

engleski

Technology of dry (fermented) sausages

nije evidentirano

technology ; fermented sausages ; optimization ; bacterial starter culture

nije evidentirano

Podaci o izdanju

16 (4)

2014.

292-295

objavljeno

1332-0025

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija