Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Nalaz histamina u Livanjskom siru (CROSBI ID 394636)

Ocjenski rad | diplomski rad

Franjić, Jelena Nalaz histamina u Livanjskom siru / Džaja, Petar (mentor); Zagreb, Veterinarski fakultet, Zagreb, . 2007

Podaci o odgovornosti

Franjić, Jelena

Džaja, Petar

hrvatski

Nalaz histamina u Livanjskom siru

U pet uzoraka Livanjskog sira različite starosti utvrđen je histamin u zanemarivim količinama u dozama od 10 do 20 m ppm. Količina histamina u svih 5 uzoraka je veća ili ista uz koru nego li u sredini sira. Kretanje količine histamina od 7 do 69. dana zrenja ne daje nam za pravo da zaključimo da je količina hitsamina veća u starijih sireva. Iako je za pretragu uzet mali broj uzoraka možemo pretpostaviti kako je prikupljeno mlijeko s malim brojem bakterija koje tvore histamin. Isto tako zakjljučiti je kako dužina skladištenja ne utječe na povećanje koncentracije histamina u Livanjskom siru.

histamin; livanjski sir

nije evidentirano

engleski

Histamin finding in livanj-cheese

nije evidentirano

histamine; livaj.-cheese

nije evidentirano

Podaci o izdanju

22

15.07.2007.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Veterinarski fakultet, Zagreb

Zagreb

Povezanost rada

Veterinarska medicina