Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Značajke borovnice u prvoj godini rasta i rodnosti (CROSBI ID 776364)

Druge vrste radova | popularni rad

Savić, Zvonimir ; Biško, Ante ; Ćosić, Tomislav Značajke borovnice u prvoj godini rasta i rodnosti // Nova zemlja, časopis za poljoprivredu, obiteljska gospodarstva i agrarni management, broj 44.. 2008.

Podaci o odgovornosti

Savić, Zvonimir ; Biško, Ante ; Ćosić, Tomislav

hrvatski

Značajke borovnice u prvoj godini rasta i rodnosti

Američka borovnica Vaccinium corymbosum L. višegodišnja je grmolika biljka porijeklom iz Sjeverne Amerike. Naraste do 3 metra.Za postizanje visoke kakvoće, dobre i redovite rodnosti, borovnica zahtijeva uvjete u kojima je moguće ostvariti vegetacijski period duži od 160 dana, u kojem se odvija dobar vegetativni prirast i prirod.Prirod borovnice po hektaru kreće se u širokom rasponu, ovisno o stanju nasada, razmacima sadnje i sortama koje se nalaze u nasadu. Prednosti borovnice prema ostalim voćnim vrstama su: - Izuzetno visoka količina antioksidansa. - Male potrebe za upotrebom zaštitnih sredstava. - Mogućnost prodaje, budući da se gotovo sve borovnica uvozi. Na području Hrvatske proizvodnja borovnice je na niskoj razini, ali u posljednje vrijeme postoji pojačan interes za podizanje nasada.

borovnica; prirod

nije evidentirano

engleski

Blueberry characteristics in first production year

nije evidentirano

blueberry; yield

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Nova zemlja, časopis za poljoprivredu, obiteljska gospodarstva i agrarni management, broj 44.

2008.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)