Sensory traits of dry sausages made from meat of domestic pig and wild boar (CROSBI ID 622146)
Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad | međunarodna recenzija
Podaci o odgovornosti
Kos, Ivica, Gredičak, Miroslav ; Sinčić Pulić, Blanka ; Širić, Ivan ; Mrkonjić Fuka, Mirna
engleski
Sensory traits of dry sausages made from meat of domestic pig and wild boar
Cilj ovog rada bio je utvrditi senzorne karakteristike trajnih kobasica primjenom kvantitativne deskriptivne analize. U tu svrhu proizvedena su dva tipa kobasica, jedan tip isključivo od mesa i masnog tkiva domaće, a drugi tip isključivo od mesa i masnog tkiva divlje svinje. Istraživanjem je utvrđeno da kobasice od mesa i masnog tkiva domaće svinje imaju značajno veće vrijednosti intenziteta pozitivnih mirisa i mirisa dima, slanosti, pikantnosti, aroma začinskog bilja i zrelog mesa te postojanosti arome i sveukupne dopadljivosti, dok je topivost bila značajno većih vrijednosti u kobasica od mesa divlje svinje.
wild boar; domestic pig; dry sausages; quantitative descriptive analysis Uvod
nije evidentirano
nije evidentirano
nije evidentirano
nije evidentirano
nije evidentirano
nije evidentirano
Podaci o prilogu
438-442.
2015.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
Proceedings: 50th Croatian and 10th International Symposium on Agriculture
Pospišil, Milan
Zagreb:
978-953-7878-27-6
Podaci o skupu
50th Croatian and 10th International Symposium on Agriculture
predavanje
01.01.2015-01.01.2015
Opatija, Hrvatska