Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

3D modeliranje u primjerima 1. (CROSBI ID 746235)

Druge vrste radova | ostalo

• Obrazovni materijal (nedefinirano )

Vusić, Damir ; Sabati, Zvonimir ; Bernik, Andrija 3D modeliranje u primjerima 1. / Bernik, Andrija (ur.). Varaždin: Sveučilište Sjever, 2015. 295..

Podaci o odgovornosti

Vusić, Damir ; Sabati, Zvonimir ; Bernik, Andrija

Bernik, Andrija

hrvatski

3D modeliranje u primjerima 1.

Knjiga je podijeljena u 11 poglavlja koja govore o poligonalnom i NURBS modeliranju, tehnikama, načinima i naprednim postavkama animiranja, te o sustavima za sjenčanje i 2D efektima. Proces stvaranja trodimenzionalnih (3D) stvarnih ili imaginarnih objekata naziva se 3D modeliranje. Razvoj računalne tehnologije omogućuje korisniku odabir raznih metoda i tehnika kako bi se postigla optimalna učinkovitost. Mogućnost odabira se svodi na klasično 3D modeliranje, proceduralno 3D modeliranje ili 3D skeniranje pomoću specijaliziranih programskih i sklopovskih rješenja. 3D tehnikama modeliranja korisnik može izraditi 3D model na nekoliko načina, koristeći poligone, krivulje (NURBS-e) ili hibrid dvaju spomenutih tehnika pod nazivom subdivizijsko modeliranje. Tehnika ne određuje kvalitetu finalnog proizvoda, ali može znatno utjecati na vrijeme potrebno za stvaranje 3D modela. Kroz tehnike animacije pokriveni su osnovni gradivni elementi kostura koji predstavljaju zglobove u kreiranoj hijerarhiji. Zglobovi se povezuju pomoću virtualnih tetiva i omogućuju lako i precizno pozicioniranje pokreta prema potrebi. Kreiranom i postavljenom modelu se, u vidu ove knjige, dodaju efekti sjenčanja nalik crtiću, čime se ne postiže fotorealizam. O tome će biti riječi u nastavku knjige.

3d modeliranje ; 3d animacija ; poligon ; NURBS ; virtualni mišići ; crtači efekti ; renderiranje

nije evidentirano

engleski

3D modeling in examples 1.

nije evidentirano

3d modeling ; 3d animation ; polygon ; NURBS ; virtual muscles ; paint effects ; rendering

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Varaždin: Sveučilište Sjever

295

2015.

nije evidentirano

objavljeno

978-953-7809-26-3

Povezanost rada

Grafička tehnologija, Informacijske i komunikacijske znanosti

Poveznice