Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Upravljanje ljudskim resursima u ugostiteljstvu (CROSBI ID 394239)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Bošnjak, Marko Upravljanje ljudskim resursima u ugostiteljstvu / Kristina Petljak (mentor); Zagreb, Ekonomski fakultet, Zagreb, . 2015

Podaci o odgovornosti

Bošnjak, Marko

Kristina Petljak

hrvatski

Upravljanje ljudskim resursima u ugostiteljstvu

Završni rad "Upravljanje ljudskim resursima u ugostiteljstvu" ima za cilj da se detaljno pojasni pojam i uloga upravljanja ljudskim resursima u poduzeću, proces planiranja i zapošljavanja, te da se na primjeru pokaže kako se ljudski resursi planiraju u ugostiteljstvu odnosno visokoprofesionalnom cateringu. Metode koje su korištene u ovom radu kako bi se tema opisala i obrazložila su sekundarno istraživanje znanstvene i stručne literature te primarno istraživanje provedeno u poduzeću Catering & Banqueting Favory. Na kraju rada može se zaključiti da je menadžment ljudskih resursa, točnije, način na koji se upravlja ljudskim resursima postao krucijalan za dugoročnu konkurentsku sposobnost, razvoj i sam opstanak poduzeća. Kroz rad se došlo do saznanja da je u menadžmentu ljudskih resursa u ugostiteljstvu izuzetno važno uvježbavanje, motivacija i minimiziranje fluktuacija zaposlenika.

menadžment ljudskih resursa; ugostiteljstvo; catering

Završni rad, smjer Trgovinsko poslovanje, kolegij Osnove poduzetništva

engleski

Human resource management in the hospitality industry

nije evidentirano

human resource management; hospitality; catering

nije evidentirano

Podaci o izdanju

45

13.02.2015.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Ekonomski fakultet, Zagreb

Zagreb

Povezanost rada

Ekonomija