Upravljanje ljudskim resursima u ugostiteljstvu (CROSBI ID 394239)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Bošnjak, Marko
Kristina Petljak
hrvatski
Upravljanje ljudskim resursima u ugostiteljstvu
Završni rad "Upravljanje ljudskim resursima u ugostiteljstvu" ima za cilj da se detaljno pojasni pojam i uloga upravljanja ljudskim resursima u poduzeću, proces planiranja i zapošljavanja, te da se na primjeru pokaže kako se ljudski resursi planiraju u ugostiteljstvu odnosno visokoprofesionalnom cateringu. Metode koje su korištene u ovom radu kako bi se tema opisala i obrazložila su sekundarno istraživanje znanstvene i stručne literature te primarno istraživanje provedeno u poduzeću Catering & Banqueting Favory. Na kraju rada može se zaključiti da je menadžment ljudskih resursa, točnije, način na koji se upravlja ljudskim resursima postao krucijalan za dugoročnu konkurentsku sposobnost, razvoj i sam opstanak poduzeća. Kroz rad se došlo do saznanja da je u menadžmentu ljudskih resursa u ugostiteljstvu izuzetno važno uvježbavanje, motivacija i minimiziranje fluktuacija zaposlenika.
menadžment ljudskih resursa; ugostiteljstvo; catering
Završni rad, smjer Trgovinsko poslovanje, kolegij Osnove poduzetništva
engleski
Human resource management in the hospitality industry
nije evidentirano
human resource management; hospitality; catering
nije evidentirano
Podaci o izdanju
45
13.02.2015.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Ekonomski fakultet, Zagreb
Zagreb