Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Osobitosti fizikalnih zakona (IV. izdanje) (CROSBI ID 12652)

Autorska knjiga | monografija (znanstvena)

Feynman, Richard Osobitosti fizikalnih zakona (IV. izdanje). Zagreb: Školska knjiga, 2017

Podaci o odgovornosti

Feynman, Richard

Lončarić, Jelena

Lopac, Vjera ; Colić, Petar

engleski

Osobitosti fizikalnih zakona (IV. izdanje)

Knjiga je zapis sedam predavanja koja je R. Feynman održao 1964. godine na Sveučilištu Cornell i koja nose naslove: Zakon gravitacije - primjer fizikalnog zakona ; Povezanost matematike i fizike ; Veliki zakoni očuvanja ; Simetrija u zakonima fizike ; Razlika prošlosti i budućnosti ; Vjerojatnost i neodređenost - kvantnomehanički pogled na prirodu i U potrazi za novim zakonima. U tim predavanjima Feynman na autoritativan ali pristupačan način majstorskom rukom ocrtava temelje na kojima počiva fizika. Knjiga je izvrstan izvor saznanja o metodama i sadržaju znanstvenih istraživanja potreban svakom školovanom čovjeku, ali i koristan poticaj i uvod za buduće studente fizike. Predgovore knjizi napisali su Dubravko Tadić i Ivica Picek.

fizikalni zakon ; gravitacija ; zakoni očuvanja ; simetrija fizikalnih zakona ; načelo neodređenosti

Knjiga "Osobitosti fizikalnih zakona" prijevod je s engleskog jezika na hrvatski knjige "The Character of Physical Law".

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Zagreb: Školska knjiga

2017.

978-953-0-61799-5

208

objavljeno

Povezanost rada

Fizika, Interdisciplinarne prirodne znanosti, Kognitivna znanost (prirodne, tehničke, biomedicina i zdravstvo, društvene i humanističke znanosti)