Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

O dijakronijskoj semantici, prikaz Raffaelli, Ida (2009) Značenje kroz vrijeme. Poglavlja iz dijakronijske semantike, Zagreb, Naklada Disput (CROSBI ID 775946)

Druge vrste radova | ostalo

Jurčić Katunar, Cecilija O dijakronijskoj semantici, prikaz Raffaelli, Ida (2009) Značenje kroz vrijeme. Poglavlja iz dijakronijske semantike, Zagreb, Naklada Disput // Fluminensia, god 25, br 2, str 195-200.. 2011.

Podaci o odgovornosti

Jurčić Katunar, Cecilija

hrvatski

O dijakronijskoj semantici, prikaz Raffaelli, Ida (2009) Značenje kroz vrijeme. Poglavlja iz dijakronijske semantike, Zagreb, Naklada Disput

Na knjigu Značenje kroz vrijeme prof. dr. Ide Raffaelli osvrćemo se, pomalo neuobičajeno, s vremenskim odmakom (knjiga je iz tiska izašla u rujnu 2009. godine), no takva nam vizura omogućuje da uz prikaz sadržaja knjige svjedočimo i o njezinu odjeku kod čitatelja. Pregledna i iscrpna monografija o dijakronijskoj semantici u međuvremenu je zaživjela kao nezaobilazna i iznimno poticajna studija svima (ne samo jezikoslovcima) koje zaokuplja pitanje značenja, neovisno o teorijskim i drugim polazištima, ali i kao vrijedan sveučilišni udžbenik na svim razinama lingvistički, i šire, filološki usmjerenih studijskih programa.

dijakronijska semantika

nije evidentirano

engleski

Diachronic Semantics

nije evidentirano

diachronic semantics

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Fluminensia, god 25, br 2, str 195-200.

2011.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Filologija