Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 748039

Sirarstvo


Havranek, Jasmina; Kalit, Samir; Antunac, Neven; Samaržija, Dubravka
Sirarstvo / Vera Volarić i Zoran Bašić (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2014


CROSBI ID: 748039 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Sirarstvo
(Cheesemaking)

Autori
Havranek, Jasmina ; Kalit, Samir ; Antunac, Neven ; Samaržija, Dubravka

Vrsta obrazovnog materijala
Udžbenik (visokoškolsko obrazovanje)

Izdavač
Hrvatska mljekarska udruga

Grad
Zagreb

Godina
2014

Stranica
215

ISBN
978-953-7472-08-5

Ključne riječi
sir ; kvaliteta mlijeka ; zrenje sira ; mikrobiologija sira ;
(cheese ; milk quality ; ripening of cheese ; microbiology of cheese)

Sažetak
Udžbenik "Sirarstvo" sadržajno je podijeljen u 6 poglavlja: 1) Uvod, 2) Kvaliteta mlijeka za sirenje, 3) Osnovni tehnološki postupci u proizvodnji sira, 4) Zrenje sira, 5) Tehnološke pogreške u proizvodnji sira, 6) Mikrobiologija sira.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Projekt / tema
178-1782128-2127 - Elementi ekološke proizvodnje i analitičke metode za dokazivanje izvornosti sira (Jasmina Havranek, )
178-1782128-2121 - Tehnološki parametri proizvodnje tradicijskih sireva u funkciji njihove zaštite (Samir Kalit, )
178-1782128-2124 - Funkcionalni mliječni proizvodi od ovčjeg mlijeka (Dubravka Samaržija, )

Ustanove
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Neven Antunac (autor)

Avatar Url Dubravka Samaržija (autor)

Avatar Url Samir Kalit (autor)

Avatar Url Jasmina Havranek (autor)

Citiraj ovu publikaciju

Havranek, Jasmina; Kalit, Samir; Antunac, Neven; Samaržija, Dubravka
Sirarstvo / Vera Volarić i Zoran Bašić (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2014
Vera Volarić i Zoran Bašić (ur.) (2014) Sirarstvo. Zagreb. Hrvatska mljekarska udruga.
@unknown{unknown, year = {2014}, pages = {215}, keywords = {cheese, milk quality, ripening of cheese, microbiology of cheese}, isbn = {978-953-7472-08-5}, title = {Cheesemaking}, keyword = {cheese, milk quality, ripening of cheese, microbiology of cheese}, publisher = {Hrvatska mljekarska udruga}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font