Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 747302

Suvremeno djetinjstvo: teorijski pristupi, prakse i istraživanja


Babić, Nada
Suvremeno djetinjstvo: teorijski pristupi, prakse i istraživanja, Osijek: Filozofski fakultet, Sveučilište J. J. Strossmayera u Osijeku, 2014 (monografija)


Naslov
Suvremeno djetinjstvo: teorijski pristupi, prakse i istraživanja
(Contemporary childhood: theoretical approaches, practices and research)

Autori
Babić, Nada

Vrsta, podvrsta i kategorija knjige
Autorske knjige, monografija, znanstvena

Izdavač
Filozofski fakultet, Sveučilište J. J. Strossmayera u Osijeku

Grad
Osijek

Godina
2014

Stranica
172

ISBN
978-953-314-076-6

Ključne riječi
djetinjstvo; djeca; teorijski pristupi; prakse; istraživanja djetinjstva
(childhood; children; theoretical approaches; practices; childhood research)

Sažetak
Monografija sadrži uvod, pet poglavlja, literaturu i priloge. U prvome poglavlju, Dijete i djetinjstvo, autorica kritički promišlja tradicionalna i suvremena shvaćanja djece i djetinjstva. U drugome poglavlju, Globalizacija i suvremeno djetinjstvo, autorica podastire teorijska promišljanja i nalaze empirijskih istraživanja o stvarnosti djetinjstva u globaliziranome svijetu. U trećemu poglavlju, Istraživanje djetinjstva: metodološki pristupi i prakse, elaborirani su metodološki pristupi i prakse istraživanja djetinjstva iz dječje perspektive. Osobna istraživanja djetinjstva sadrže kronološki pregled autoričinih istraživanja djetinjstva i djece. U zaključnim razmatranjima autorica kritički promišlja pitanja: Što je djetinjstvo? Tko su djeca u suvremenim studijama djetinjstva? Što su djeca i djetinjstvo u globalnim i nacionalnim politikama? Koje su promjene u istraživanjima djetinjstva? Kako su djeca pozicionirana u teoriji i praksama istraživanja? Što je autorica istraživala i doznala o djetinjstvu i djeci?

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
PedagogijaPOVEZANOST RADA


Ustanove
Filozofski fakultet, Osijek

Citiraj ovu publikaciju

Babić, Nada
Suvremeno djetinjstvo: teorijski pristupi, prakse i istraživanja, Osijek: Filozofski fakultet, Sveučilište J. J. Strossmayera u Osijeku, 2014 (monografija)
Babić, N. (2014) Suvremeno djetinjstvo: teorijski pristupi, prakse i istraživanja. Osijek, Filozofski fakultet, Sveučilište J. J. Strossmayera u Osijeku.
@book{book, author = {Babi\'{c}, N.}, year = {2014}, pages = {172}, keywords = {childhood, children, theoretical approaches, practices, childhood research}, isbn = {978-953-314-076-6}, title = {Contemporary childhood: theoretical approaches, practices and research}, keyword = {childhood, children, theoretical approaches, practices, childhood research}, publisher = {Filozofski fakultet, Sveu\v{c}ili\v{s}te J. J. Strossmayera u Osijeku}, publisherplace = {Osijek} }