Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 747230

Đakovčanin Antun Živić slavio u jednoprezima, a čepinčanin Josip Anđan u dvoprezima. Dvodnevno konjičko natjecanje u okviru 47. Đakovačkih vezova.


Baban, Mirjana
Đakovčanin Antun Živić slavio u jednoprezima, a čepinčanin Josip Anđan u dvoprezima. Dvodnevno konjičko natjecanje u okviru 47. Đakovačkih vezova. // Đakovački vezovi : prigodna revija, 1 (2014), 22-25 (podatak o recenziji nije dostupan, vijest, ostalo)


Naslov
Đakovčanin Antun Živić slavio u jednoprezima, a čepinčanin Josip Anđan u dvoprezima. Dvodnevno konjičko natjecanje u okviru 47. Đakovačkih vezova.

Autori
Baban, Mirjana

Izvornik
Đakovački vezovi : prigodna revija (0351-1553) 1 (2014); 22-25

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, vijest, ostalo

Ključne riječi
Konji ; zaprežni sport ; preponsko jahanje
(Horses ; driving ; show jumping)

Sažetak
U prvom natjecateljskom danu na rasporedu su bile utakmice u vožnji jednoprega i dvoprega, i to utakmice koje su se bodovale za I kolo Dvoprežnog Croatia cupa, I kolo Croatia cupa za jednoprege te II kolo Dvoprežnog Prvenstva Hrvatske za juniore. Nakon zbrajanja negativnih bodova iz obje utakmice (dresurne i vožnje preciznosti) ukupni pobjednik nakon prvog kola Croatia cupa za dvoprege je Josip Anđan, drugi Josip Zirn, a treći Tihomir Salarić. Ukupni pobjednik nakon prvog kola Croatia cupa za jednoprege je Antun Živić, drugi Karlo Filipović, a treći Marko Ećimović. U juniorskoj utakmici, kao i prošle godine u Đakovu, slavio je natjecatelj Adam Dorić (ZK Slavonac) ispred članova KK Pleternica, mladog Vinka Katića i Ane Salarić. Tijekom nedjeljnog dana preponska natjecanja održala su se u zatvorenoj jahaonici Državne ergele Đakovo. Osječanin Zoran Munduković pobijedio je u najtežim preponskim utakmicama.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)POVEZANOST RADA


Ustanove
Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek

Autor s matičnim brojem:
Mirjana Baban, (171184)