Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

ISO 9000 u vinarstvu (CROSBI ID 465028)

Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa

Clauss, Ekkehard ; Konja, Gordana ; Nemet, Zvonimir ; Bučar, Boris ISO 9000 u vinarstvu // Zbornik radova drugog međunarodnog simpozija vinogradarstva i vinarstva / Konja, Gordana ; Mirošević, Nikola (ur.). Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1996. str. 94-102-x

Podaci o odgovornosti

Clauss, Ekkehard ; Konja, Gordana ; Nemet, Zvonimir ; Bučar, Boris

hrvatski

ISO 9000 u vinarstvu

Svako doba ima svoje specifične karakteristike. Vrijeme u kojem živimo bit će zapamćeno po razvoju i unaprijeđenju kvalitete i po težnji ljudi da unaprijede opću kvalitetu življenja. U razvijenim zemljama svijeta, u kojima su zadovoljene osnovne potrebe, ideja o kvaliteti dolazi u prvi plan. Isti trendovi slijede se i u Hrvatskoj usprkos svim teškoćama kroz koje je Hrvatska prolazila. Danas u Hrvatskoj imamo 27 tvrtki koje imaju certifikat ISO 9000 i među njima neke imaju certifikat ISO 9001. Usprkos tome što nijedna od tih tvrtki ne pripada prehrambenoj industriji, danas je nekoliko najvećih proizvođača hrane u pripremama za dobivanje certifikata ISO 9000. Ekonomske promjene koje su se pojavile kasnih osamdesetih godina, obilježene su rastom međunarodne trgovine. Tvrtke su se našle pred pitanjem kako mogu preživjeti na međunarodnom tržištu kroz duži period i na koji način mogupovećati svoje učešće na međunarodnom tržištu roba. Njihova dotadašnja iskustva pokazala su im da uspjeh na međunarodnom tržištu ovisi o kvaliteti njihovih dobara i usluga. to je dovelo do spoznaja da kvalitete nije problem isključivo proizvodnje. Unaprijeđenje kvalitete briga je svakog zaposlenog u tvrtki. U tvrtkama koje teže ostvarenju vrhunske kvalitete, potrebno je da svaki zaposleni doprinosi ostvarenju tog cilja, ali pri tome rukovodstvo tvrtke mora jasno definirati cilj. U zemljama značajnim proizvođačima grožđa i vina u zadnje dvije godine vodeće tvrtke dobile su certifikat ISO 9000 ff ili su u fazi priprema za njihovo dobivanje.

ISO 9000; kvaliteta; osiguranje kvalitete; vino

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

Podaci o prilogu

94-102-x.

1996.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Zbornik radova drugog međunarodnog simpozija vinogradarstva i vinarstva

Konja, Gordana ; Mirošević, Nikola

Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Podaci o skupu

2. međunarodni simpozij vinogradarstva i vinarstva

pozvano predavanje

09.05.1996-10.05.1996

Zagreb, Hrvatska

Povezanost rada

nije evidentirano