Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Turčilo, Lejla, Zaradi pa vladaj: Politika-mediji- biznis u globalnom društvu i u Bosni i Hercegovini, vlastita naklada, Sarajevo, 2011., 100 str. (CROSBI ID 214566)

Prilog u časopisu | ostalo

Car, Viktorija Turčilo, Lejla, Zaradi pa vladaj: Politika-mediji- biznis u globalnom društvu i u Bosni i Hercegovini, vlastita naklada, Sarajevo, 2011., 100 str. // Medijske studije, 3 (2012), 5; 130-132

Podaci o odgovornosti

Car, Viktorija

hrvatski

Turčilo, Lejla, Zaradi pa vladaj: Politika-mediji- biznis u globalnom društvu i u Bosni i Hercegovini, vlastita naklada, Sarajevo, 2011., 100 str.

Knjiga Zaradi pa vladaj: Politika-mediji-biznis u globalnom društvu i u Bosni i Hercegovini raspravlja o vlasništvu nad medijima kao izvorištu ekonomske i političke moći u društvima na globalnoj razini. Autorica polazi od šireg shvaćanja medija kao ekonomskih i političkih institucija, a ne samo kao posrednika u prijenosu informacija, kao i od teze da su globalni mediji dio trokuta politika-mediji-javnost. Pritom autorica oblike medijskog vlasništva stavlja u kontekst globalnog i lokalnog, naglašava kako današnji globalni mediji nisu samo interpretatori stvarnosti već i njezini izravni kreatori te analizira posredni utjecaj medijskog vlasništva na društveno-političke promjene.

Bosna i Hercegovina; mediji; medijsko vlasništvo; moć

nije evidentirano

engleski

Turčilo, Lejla, Zaradi pa vladaj: Politika-mediji- biznis u globalnom društvu i u Bosni i Hercegovini, vlastita naklada, Sarajevo, 2011., 100 str.

nije evidentirano

Bosnia and Herzegovina; media; media ownership; power

nije evidentirano

Podaci o izdanju

3 (5)

2012.

130-132

objavljeno

1847-9758

1848-5030

Povezanost rada

Informacijske i komunikacijske znanosti

Poveznice