Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 741815

Utjecaj staništa i predatora na dinamiku populacije jarebice kamenjarke (Alectoris graeca Meisner) na području splitsko dalmatinske županije.


Metličić, Damjan
Utjecaj staništa i predatora na dinamiku populacije jarebice kamenjarke (Alectoris graeca Meisner) na području splitsko dalmatinske županije. 2014., diplomski rad, diplomski, Šumarski fakultet, Zagreb


Naslov
Utjecaj staništa i predatora na dinamiku populacije jarebice kamenjarke (Alectoris graeca Meisner) na području splitsko dalmatinske županije.
(Influence of habitat and predator population dynamics partridges (Alectoris graeca Meisner) in the area of Split and Dalmatia County.)

Autori
Metličić, Damjan

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Šumarski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
25.09

Godina
2014

Stranica
45

Mentor
Grubešić, Marijan

Ključne riječi
Jarebica kamenjarka; populacija; stanište; predatori
(Stone partridge; population; habitat; predators)

Sažetak
U radu će se prikazati opći podaci o jarebici kamenjarki (Alectoris Graeca Meisner), njezina brojnost i rasprostranjenost. Koristit će se podaci o matičnom fondu prirastu i odstrelu kamenjarke na području Splitsko dalmatinske županije. Prikazat će se utjecaj stanišnih prilika i predatora na populaciju jarebice kamenjarke. zaključcima će se pokušati dati preporuke za njezino očuvanje, odnosno povećanje brojnosti na području njezina rasprostranjenja u Hrvatskoj.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
ŠumarstvoPOVEZANOST RADA


Projekt / tema
068-0532400-0712 - Utjecaj staništa na prirast i tjelesni razvoj divljači (Marijan Grubešić, )

Ustanove
Šumarski fakultet, Zagreb