Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Upravljanje i dokazivanje opravdanosti ulaganja u projekte malih hotela (CROSBI ID 620148)

Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad | domaća recenzija

Amidžić, Dragoljub ; Ružić, Pavlo ; Ružić, Tomislav Upravljanje i dokazivanje opravdanosti ulaganja u projekte malih hotela // Menadžment / (Barilović, Zlatko ; Jurina, Milan ; Morović, Vinko et al. (ur.). Zagreb: Veleučilište Baltazar Zaprešić, 2014. str. (246)-(255)

Podaci o odgovornosti

Amidžić, Dragoljub ; Ružić, Pavlo ; Ružić, Tomislav

hrvatski

Upravljanje i dokazivanje opravdanosti ulaganja u projekte malih hotela

Dolazak turista u turističku destinaciju je osiguran ukoliko u njoj ima na raspolaganju zadovoljavajuću ponudu smještaja, prehrane, zabave, animacije i dr. Turistička ponuda mora biti usklađena s potrebama i zahtjevima turista. Turisti u posljednje vrijeme sve više traže smještaj u malim obiteljskim hotelima, te se u ovom radu ukazuje na potrebu ulaganja u ovaj oblik smještajne ponude, s kojom se doprinosi konkurentnosti turističke destinacije. Dokazivanje opravdanosti i isplativosti investiranja u male hotele u ovom radu provest će se prema utemeljenoj metodologiji i propisanim analizama kojim se utvrđuju razvojne i kreditne sposobnosti investitora, tržišne mogućnosti projekta, mogućnosti tehničko-tehnološkog opremanja projekta te ekonomska i financijska učinkovitost. Glavni ciljevi rada su istražiti korisnost i isplativost ulaganja u male hotele, kao alternativu potrebama smještaja turista, te dokazivati hipotezu s kojom se tvrdi da je ulaganje u male hotele kao dopuna smještajne ponude tržišno i ekonomski opravdano i prihvatljivo u turističkoj destinaciji. Istraživanja će također pokazati kako se radi o traženom obliku smještaja, koji daje dobre ekonomske, tržišne rezultate i povećava konkurentnost turizma.

Upravljanje; projekt; mali hotel; turistička ponuda; turistička destinacija; konkurentnost

nije evidentirano

engleski

Management and Tnvestment Justification for Investing in Small Hotel Projects

nije evidentirano

Project management; small hotels; supply of tourist services; tourist destination; competitiveness

nije evidentirano

Podaci o prilogu

(246)-(255).

2014.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

(Barilović, Zlatko ; Jurina, Milan ; Morović, Vinko ; Popović, Goran ; Šimurina, Mile)

Zagreb: Veleučilište Baltazar Zaprešić

978-953-7670-99-3

Podaci o skupu

Znanstveno - stručni skup s međunarodnim sudjelovanjem 'Menadžment'

poster

06.06.2014-07.06.2014

Zagreb, Hrvatska

Povezanost rada

Ekonomija