Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Utjecaj vremena i načina pohrane na sanitarnu kakvoću dagnje (Mytilus galloprovincialis) (CROSBI ID 393278)

Ocjenski rad | diplomski rad

Milanković, Katarina Utjecaj vremena i načina pohrane na sanitarnu kakvoću dagnje (Mytilus galloprovincialis) / Šolić, Mladen (mentor); Split, Sveučilište u Splitu, Sveučilišni odjel za studije mora, . 2014

Podaci o odgovornosti

Milanković, Katarina

Šolić, Mladen

hrvatski

Utjecaj vremena i načina pohrane na sanitarnu kakvoću dagnje (Mytilus galloprovincialis)

U radu je istraživana sanitarna kakvoća dagnje (Mytilus galloprovincialis) čuvane u hladnjaku tijekom 3 dana pri temperaturi od 6oC. Cilj rada bio je utvrditi da li se i u kojoj mjeri mijenja broj bakterija u mesu i međuljušturnoj tekućini školjkaša. Rezultati su pokazali da se broj bakterija u dagnjama tijekom čuvanja u hladnjaku nije značajno mijenjao unutar 72 sata i to kroz sve tri istraživane sezone. Također je utvrđeno da nije bilo značajne promjene pH vrijednosti. Ovim je radom utvrđeno da gubitak međuljušturne tekućine tijekom čuvanja u propisanim uvjetima nema bitan utjecaj na promjenu koncentracije E. coli niti na promjenu pH vrijednosti.

Escherichia coli; dagnja; Mytilus galloprovincialis; temperatura čuvanja; vrijeme čuvanja

nije evidentirano

engleski

Effect of time and storage conditions on sanitary quality of musseel (Mytilus galloprovincialis)

nije evidentirano

Escherichia coli; mussel; Mytilus galloprovincialis; storage temperature; storage time

nije evidentirano

Podaci o izdanju

35

16.07.2014.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Sveučilište u Splitu, Sveučilišni odjel za studije mora

Split

Povezanost rada

Biologija