Utjecaj vremena i načina pohrane na sanitarnu kakvoću dagnje (Mytilus galloprovincialis) (CROSBI ID 393278)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Milanković, Katarina
Šolić, Mladen
hrvatski
Utjecaj vremena i načina pohrane na sanitarnu kakvoću dagnje (Mytilus galloprovincialis)
U radu je istraživana sanitarna kakvoća dagnje (Mytilus galloprovincialis) čuvane u hladnjaku tijekom 3 dana pri temperaturi od 6oC. Cilj rada bio je utvrditi da li se i u kojoj mjeri mijenja broj bakterija u mesu i međuljušturnoj tekućini školjkaša. Rezultati su pokazali da se broj bakterija u dagnjama tijekom čuvanja u hladnjaku nije značajno mijenjao unutar 72 sata i to kroz sve tri istraživane sezone. Također je utvrđeno da nije bilo značajne promjene pH vrijednosti. Ovim je radom utvrđeno da gubitak međuljušturne tekućine tijekom čuvanja u propisanim uvjetima nema bitan utjecaj na promjenu koncentracije E. coli niti na promjenu pH vrijednosti.
Escherichia coli; dagnja; Mytilus galloprovincialis; temperatura čuvanja; vrijeme čuvanja
nije evidentirano
engleski
Effect of time and storage conditions on sanitary quality of musseel (Mytilus galloprovincialis)
nije evidentirano
Escherichia coli; mussel; Mytilus galloprovincialis; storage temperature; storage time
nije evidentirano
Podaci o izdanju
35
16.07.2014.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Sveučilište u Splitu, Sveučilišni odjel za studije mora
Split