Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Suzbijanje korova u krumpiru (CROSBI ID 213811)

Prilog u časopisu | stručni rad

Barić, Klara ; Ostojić, Zvonimir Suzbijanje korova u krumpiru // Gospodarski list, / (2013), 9; 25-25

Podaci o odgovornosti

Barić, Klara ; Ostojić, Zvonimir

hrvatski

Suzbijanje korova u krumpiru

Korovi krumpira štete na direktan ali i na indirektan način. Direktne štete ogledaju se u nadmetanju korova i kulture za hraniva, vodu, svjetlo i prostor. Smatra se da zakorovljen usjev daje i do 70 % manji prinos od nezakorovljenog. U slučaju kad ne bi poduzimali nikakve mjere borbe, prinos bi potpuno izostao. Kao i kod većine okopavina korovi krumpiru nanose najveće štete u prvom dijelu vegetacije odnosno u prvim tjednima nakon nicanja kulture i korova (2-4 tjedna nakon nicanja). U praksi ovo razdoblje u uzgoju krumpira nazivamo kritičnim razdobljem zakorovljenosti te u tom razdoblju korov neminovno treba suzbijati bilo mehaničkim ili kemijskim mjerama.

krumpir; korovi; kritično razdoblje zakorovljenosti

nije evidentirano

engleski

Weed control in potatoes

nije evidentirano

potato; weed; critical period of weed infestation

nije evidentirano

Podaci o izdanju

/ (9)

2013.

25-25

objavljeno

0350-3100

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)