Suzbijanje korova u krumpiru (CROSBI ID 213811)
Prilog u časopisu | stručni rad
Podaci o odgovornosti
Barić, Klara ; Ostojić, Zvonimir
hrvatski
Suzbijanje korova u krumpiru
Korovi krumpira štete na direktan ali i na indirektan način. Direktne štete ogledaju se u nadmetanju korova i kulture za hraniva, vodu, svjetlo i prostor. Smatra se da zakorovljen usjev daje i do 70 % manji prinos od nezakorovljenog. U slučaju kad ne bi poduzimali nikakve mjere borbe, prinos bi potpuno izostao. Kao i kod većine okopavina korovi krumpiru nanose najveće štete u prvom dijelu vegetacije odnosno u prvim tjednima nakon nicanja kulture i korova (2-4 tjedna nakon nicanja). U praksi ovo razdoblje u uzgoju krumpira nazivamo kritičnim razdobljem zakorovljenosti te u tom razdoblju korov neminovno treba suzbijati bilo mehaničkim ili kemijskim mjerama.
krumpir; korovi; kritično razdoblje zakorovljenosti
nije evidentirano
engleski
Weed control in potatoes
nije evidentirano
potato; weed; critical period of weed infestation
nije evidentirano