Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Primjena toplinskih jedinica u određivanju rokova dozrijevanja jabuke sorte Golden Delicious (CROSBI ID 93471)

Prilog u časopisu | prethodno priopćenje

Kaučić, Dražen ; Pavičić, Nikola Primjena toplinskih jedinica u određivanju rokova dozrijevanja jabuke sorte Golden Delicious // Hrvatski meteorološki časopis, 32 (1997), 69-73-x

Podaci o odgovornosti

Kaučić, Dražen ; Pavičić, Nikola

hrvatski

Primjena toplinskih jedinica u određivanju rokova dozrijevanja jabuke sorte Golden Delicious

U rafu je korištenjem maksimalnih i minimalnih temperatura zraka, odnosno primjenom tioplinskih jedinica određen rok dozrijevanja jabuke. Berba jabuke sorte Golden Delicious počinje kod prosječno 1892 akumulirane toplinske jedinicew, dok broj dana od cvatnje do berbe u prosjeku traje 144 dana. Plodovi jabuke kod manje akumuliranih toplinskih jedinica imaju manju količinu škroba. Česta pojava temperatura zraka jednakih 30,0 C ili viših od 30,0 C tijekom kolovoza utječe na brzu razgradnju škroba.

toplinske jedinice; cvatnja; berba; dozrijevanje plodova

nije evidentirano

engleski

The application of heat units in the determination of the Golden Delicious apple maturity period

nije evidentirano

heat units; blossoming; harvest; fruit maturity

nije evidentirano

Podaci o izdanju

32

1997.

69-73-x

objavljeno

1330-0083

Povezanost rada

nije evidentirano

Indeksiranost