Primjena toplinskih jedinica u određivanju rokova dozrijevanja jabuke sorte Golden Delicious (CROSBI ID 93471)
Prilog u časopisu | prethodno priopćenje
Podaci o odgovornosti
Kaučić, Dražen ; Pavičić, Nikola
hrvatski
Primjena toplinskih jedinica u određivanju rokova dozrijevanja jabuke sorte Golden Delicious
U rafu je korištenjem maksimalnih i minimalnih temperatura zraka, odnosno primjenom tioplinskih jedinica određen rok dozrijevanja jabuke. Berba jabuke sorte Golden Delicious počinje kod prosječno 1892 akumulirane toplinske jedinicew, dok broj dana od cvatnje do berbe u prosjeku traje 144 dana. Plodovi jabuke kod manje akumuliranih toplinskih jedinica imaju manju količinu škroba. Česta pojava temperatura zraka jednakih 30,0 C ili viših od 30,0 C tijekom kolovoza utječe na brzu razgradnju škroba.
toplinske jedinice; cvatnja; berba; dozrijevanje plodova
nije evidentirano
engleski
The application of heat units in the determination of the Golden Delicious apple maturity period
nije evidentirano
heat units; blossoming; harvest; fruit maturity
nije evidentirano