Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 739368

Tradicijska prehrana Istarske i Vukovarsko-srijemske županije – perspektive uključivanja u obrazovanje i gospodarstvo


Belaj, Melanija; Blagaić Bergman, Marina; Ivanišević, Jelena
Tradicijska prehrana Istarske i Vukovarsko-srijemske županije – perspektive uključivanja u obrazovanje i gospodarstvo, 2014. (elaborat).


CROSBI ID: 739368 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Tradicijska prehrana Istarske i Vukovarsko-srijemske županije – perspektive uključivanja u obrazovanje i gospodarstvo
(Traditional food of Istria and Vukovar-Sirmium County - perspectives of inclusion in education and economy)

Autori
Belaj, Melanija ; Blagaić Bergman, Marina ; Ivanišević, Jelena

Izvornik
Projekt Razvoj programa usavršavanja kuhara tradicijske (lokalne i regionalne) kuhinje – Okusi tradicije

Vrsta, podvrsta
Ostale vrste radova, elaborat

Godina
2014

Ključne riječi
europski fondovi; program obrazovanja odraslih; tradicijska prehrana; etnografsko istraživanje
(eu fonds; capacity building od the adult education institutions; traditional food ethnographic research)

Sažetak
Elaborat Tradicijska prehrana Istarske i Vukovarsko-srijemske županije – perspektive uključivanja u obrazovanje i gospodarstvo, jedan je od rezultata projekta Razvoj programa usavršavanja kuhara tradicijske (lokalne i regionalne) kuhinje – Okusi tradicije.Projekt je sufinanciran bespovratnim sredstvima Europske Unije u okviru programa pretpristupne pomoći IPA, mjera IV Razvoj ljudskih potencijala, natječaj Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih. Provođenje ove mjere u Republici Hrvatskoj obavlja Ministarstvo znanosti, obrazovanje i sporta odnosno Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.Cilj programa odobrenih ovim natječajem je uključivanje odraslih i nezaposlenih osoba u fleksibilne programe obrazovanja i osposobljavanja koji odgovaraju potrebama tržišta rada, kroz jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih a s ciljem unaprjeđivanja kvalitete obrazovanja odraslih. Nositelj projekta i provoditelj ovoga cilja kroz projekt Okusi tradicije je Pučko otvoreno učilište Andragog iz Županje, a partneri na projektu su Institut za etnologiju i folkloristiku Zagreb, Otvoreno učilište Diopter Pula i Učilište Studium Vukovar. Suradnici projekta su Hrvatska gospodarska komora Pula i Hrvatski zavod za zapošljavanje Županja i Vukovar. Vrijednost projekta je 167.788, 03 €, od čega EU sufinancira 149.146, 78 €. Područje provedbe projekta dvije su županije: Istarska i Vukovarsko-srijemska. Trajanje je projekta dvanaest mjeseci: 19. listopada 2013. – 18. listopada 2014.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Etnologija i antropologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Institut za etnologiju i folkloristiku, Zagreb


Citiraj ovu publikaciju:

Belaj, Melanija; Blagaić Bergman, Marina; Ivanišević, Jelena
Tradicijska prehrana Istarske i Vukovarsko-srijemske županije – perspektive uključivanja u obrazovanje i gospodarstvo, 2014. (elaborat).
Belaj, M., Blagaić Bergman, M. & Ivanišević, J. (2014) Tradicijska prehrana Istarske i Vukovarsko-srijemske županije – perspektive uključivanja u obrazovanje i gospodarstvo. Projekt Razvoj programa usavršavanja kuhara tradicijske (lokalne i regionalne) kuhinje – Okusi tradicije. Elaborat.
@unknown{unknown, year = {2014}, keywords = {europski fondovi, program obrazovanja odraslih, tradicijska prehrana, etnografsko istra\v{z}ivanje}, title = {Tradicijska prehrana Istarske i Vukovarsko-srijemske \v{z}upanije – perspektive uklju\v{c}ivanja u obrazovanje i gospodarstvo}, keyword = {europski fondovi, program obrazovanja odraslih, tradicijska prehrana, etnografsko istra\v{z}ivanje} }
@unknown{unknown, year = {2014}, keywords = {eu fonds, capacity building od the adult education institutions, traditional food ethnographic research}, title = {Traditional food of Istria and Vukovar-Sirmium County - perspectives of inclusion in education and economy}, keyword = {eu fonds, capacity building od the adult education institutions, traditional food ethnographic research} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font