Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Jedanaesta sezona sustavnih zaštitnih arheoloških istraživanja oko crkve sv. Lovre u Crkvarima (CROSBI ID 775670)

Druge vrste radova | izložba

Tkalčec, Tatjana Jedanaesta sezona sustavnih zaštitnih arheoloških istraživanja oko crkve sv. Lovre u Crkvarima // Tekuća arheološka istraživanja u Hrvatskoj. 2014.

Podaci o odgovornosti

Tkalčec, Tatjana

hrvatski

Jedanaesta sezona sustavnih zaštitnih arheoloških istraživanja oko crkve sv. Lovre u Crkvarima

Tijekom deset radnih dana 2013. godine provedena je jedanaesta, ujedno i posljednja, sezona sustavnih zaštitnih istraživanja oko crkve sv. Lovre u Crkvarima. U dosadašnjim istraživanjima istraženo je 599 grobova.Ovogodišnjim je istraživanjima završen iskop uokolo vanjskih temelja današnje kapele te je čitava površina pripremljena za buduće drenažne i prezentacijske radove. Potvrđena je dosadašnja stratigrafija ukopa grobova na lokalitetu od izmaka ranog srednjeg vijeka pa do u novi vijek. Zamijećeno je učestalo ukopavanje male djece (uglavnom perinatalne dobi) oko same crkve u razdoblju novoga vijeka. Iznova smo imali potvrde prilaganja i novca u grobove u tome razdoblju, kao što je to bilo u prijašnjim istraživanjima.

Crkvari; arheološka istraživanja; groblje; srednji vijek; novi vijek

Tekst i fotografije na posteru "Crkvari – crkva Sv. Lovre 2013." – suradnja s Arheološkim muzejom u Zagrebu ; poster na izložbenom projektu Arheološkog muzeja u Zagrebu, autora Sanjina Mihelića: „Tekuća arheološka istraživanja u Hrvatskoj“.

engleski

The eleventh season of systematic rescue excavations around the church of St. Lawrence in Crkvari

nije evidentirano

Crkvari; archaeological investigation; cemetery; middle ages; modern era

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Tekuća arheološka istraživanja u Hrvatskoj

2014.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Arheologija