Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Komentar Uredbe Bruxelles II bis u području roditeljske skrbi (CROSBI ID 746142)

Druge vrste radova | ostalo

• Obrazovni materijal (nedefinirano )

Medić Musa, Ines Komentar Uredbe Bruxelles II bis u području roditeljske skrbi / Rešetar, Branka (ur.). Osijek: Pravni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2012. 255..

Podaci o odgovornosti

Medić Musa, Ines

Rešetar, Branka

hrvatski

Komentar Uredbe Bruxelles II bis u području roditeljske skrbi

Navedeni udžbenik zamišljen je kao dio ispitne literature za studente doktorskog studija PF u Osijeku, koji odaberu obiteljskopravni smjer. Iako je naslovljen kao "Komentar" ne radi se o klasičnom zakonskom komentaru nego o komentaru prilagođenom studentima i njihovim potrebama. U tom smislu, udžbenik se bavi značenjem i ulogom BU II bis u okviru građanskog postupovnog prava, ulogom Suda EU u njezinoj primjeni, poljem primjene navedene Uredbe, međunarodnom nadležnosti, popunjavanjem pravne praznine Uredbe u području mjerodavnog prava, priznanjem i ovrhom, suradnjom između središnjih tijela, odnosom BU II bis s drugim aktima te usporedbom rješenja sadržanih u BU II bis s rješenjima sadržanim u ZRSZ-u. Svako poglavlje prati i prikaz dotadašnje prakse Suda EU u području roditeljske odgovornosti, što studentima omogućava veoma detaljan uvid u teorijske i praktične aspekte primjene navedene Uredbe.

roditeljska odgovornost; međunarodno privatno pravo; Uredba Vijeća br. 2201/2003; praksa Suda EU

nije evidentirano

engleski

Commentary on Council Regulation Bruxelles II bis in the field of parental responsibility

nije evidentirano

parental responsibility matters; private international law; Council Regulation 2201/2003; ECJ practice

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Osijek: Pravni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku

255

2012.

nije evidentirano

objavljeno

978-953-6072-67-5

Povezanost rada

Pravo