Postupak s pšenicom tijekom prijema u „Belje“ d.d. PC Mlin (CROSBI ID 393043)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Kopić, Ivana
Koceva Komlenić, Daliborka
hrvatski
Postupak s pšenicom tijekom prijema u „Belje“ d.d. PC Mlin
Završni rad o postupcima i analizama nužnim prilikom dolaska pšenice u silos temelji se na iskustvu dobivenom tijekom prakse na Belju d.d., PC Mlinu i znanjima dobivenim tijekom studija. Dio navedenih analiza odrađuje se prilikom dolaska pšenice u silos, u „malom“ laboratoriju te uključuju: mirisanje pšenice, određivanje vlage i hektolitarske mase kao i određivanje primjesa. Ostale se analize provode u „velikom“ laboratoriju gdje i one uključuju određivanje mase 1000 zrna, pripremanje pšenice za laboratorijsko mljevenje, proces mljevenja i određivanje svojstava dobivenog brašna. Osim spomenutih analiza rad opisuje način istovara i pohranjivanja pšenice na Belju d.d., PC Mlinu. Obzirom da rukovanje pšenicom završava mljevenjem tako i ovaj rad završava objašnjenjem tih procesa.
Belje d.d. ; PC Mlin ; pšenica ; analize ; princip rada ; skladištenje ; mljevenje
nije evidentirano
engleski
Wheat procedures during reception in Belje d.d., PC Mill
nije evidentirano
Belje d.d. ; PC Mlin ; wheat ; analyses ; operation principle ; storage ; milling
nije evidentirano
Podaci o izdanju
22
04.09.2014.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Osijek