Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Postupak s pšenicom tijekom prijema u „Belje“ d.d. PC Mlin (CROSBI ID 393043)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Kopić, Ivana Postupak s pšenicom tijekom prijema u „Belje“ d.d. PC Mlin / Koceva Komlenić, Daliborka (mentor); Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 2014

Podaci o odgovornosti

Kopić, Ivana

Koceva Komlenić, Daliborka

hrvatski

Postupak s pšenicom tijekom prijema u „Belje“ d.d. PC Mlin

Završni rad o postupcima i analizama nužnim prilikom dolaska pšenice u silos temelji se na iskustvu dobivenom tijekom prakse na Belju d.d., PC Mlinu i znanjima dobivenim tijekom studija. Dio navedenih analiza odrađuje se prilikom dolaska pšenice u silos, u „malom“ laboratoriju te uključuju: mirisanje pšenice, određivanje vlage i hektolitarske mase kao i određivanje primjesa. Ostale se analize provode u „velikom“ laboratoriju gdje i one uključuju određivanje mase 1000 zrna, pripremanje pšenice za laboratorijsko mljevenje, proces mljevenja i određivanje svojstava dobivenog brašna. Osim spomenutih analiza rad opisuje način istovara i pohranjivanja pšenice na Belju d.d., PC Mlinu. Obzirom da rukovanje pšenicom završava mljevenjem tako i ovaj rad završava objašnjenjem tih procesa.

Belje d.d. ; PC Mlin ; pšenica ; analize ; princip rada ; skladištenje ; mljevenje

nije evidentirano

engleski

Wheat procedures during reception in Belje d.d., PC Mill

nije evidentirano

Belje d.d. ; PC Mlin ; wheat ; analyses ; operation principle ; storage ; milling

nije evidentirano

Podaci o izdanju

22

04.09.2014.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija

Poveznice